Informació general

L'Ajuntament i PIMEC Comerç signen un conveni per potenciar el comerç local

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau i Florenci Nieto van signar el conveni acompanyats de Carme Cros, ahir al matí

Ahir al matí, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el president del Consell de Tarragona de PIMEC Comerç –Florenci Nieto–, acompanyats de la regidora de Promoció Econòmica –Carme Cros–, van signar un conveni de col·laboració per potenciar el comerç urbà i de proximitat.

Florenci Nieto va explicar que el conveni permetrà dinamitzar el comerç durant tot l'any mitjançant actuacions conjuntes que reverteixin en benefici de les petites i mitjanes empreses locals. "Volem que el comerç local creixi en tots els sentits i buscarem diferents eixos de col·laboració per promoure'l com, per exemple, l'organització de diferents esdeveniments o portar diferents franquícies", va apuntar Nieto.

Cinc eixos estratègics

Els àmbits de cooperació i col·laboració del conveni s’emmarquen en cinc eixos estratègics: la professionalització del sector, l’excel·lència als mercats municipals, la integració dels comerciants nouvinguts, la promoció de l’associacionisme, el comerç electrònic i el foment i assessorament a la creació d’empreses.

El document signat preveu accions com realitzar programes de formació especialitzada en el comerç i en les noves tecnologies, generar lligams entre els escoles de comerç i els gremis sectorials i territorials, endegar projectes per reforçar la centralitat del mercat municipal, organitzar actes i jornades per facilitar la integració dels comerciants nouvinguts, promoure la renovació i actualització de les estructures associatives de comerç, contribuir a la creació de botigues virtuals col·lectives, assessorar a emprenedors o fomentar la internacionalització.

El conveni té vigència fins el 31 de desembre de 2014 i es podrà prorrogar mitjançant acord exprés d’ambdues parts.

Comenta aquest article