Cultura

Raimond Aguiló: "M'agrada la poesia social i compromesa, la que parla dels problemes d'avui en dia"

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió de l'Aula de Poesia, el passat divendres al centre Les Basses. D'esquerra a dreta: Gerard Martí, Raimond Aguiló i Francesc Garriga

El centre Les Basses va acollir, el passat divendres al vespre, una sessió de l'Aula de Poesia amb la presentació de l'obra i la lectura de poemes del falsetenc Raimond Aguiló. L'acte, que va ser organitzat per l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils i el Museu d'Història de Cambrils, va comptar amb la presència del regidor de Cultura –Francesc Garriga– i del director del Museu d'Història, Gerard Martí.

Raimon Aguiló que va rebre una menció especial del jurat del Premi de Poesia Vila de Cambrils en les edicions de 2011 i 2013 va explicar a revistacambrils.cat alguns detalls de la seva obra. Segons va explicar, "he tornat a escriure des de fa uns 3 o 4 anys. Abans escrivia de jovenet i ara és quan he tornat. En la meva poesia tinc dues vessants: la poesia nostàlgica en la que parlo del temps, del temps passat viscut, on hi entren diferents temes com l'amor i les experiències vitals. I, per altra banda, la poesia social i compromesa que, ara més que mai, està prenent més força. Aquesta és la que més m'agrada, una poesia que parla dels problemes d'avui en dia.

L'any 2011, Aguiló va rebre una menció especial del jurat del Premi de Poesia Vila de Cambrils per un poema titulat "Un restaurant vora la platja" que, segons va dir, "és un poema dedicat a un amic meu que té un restaurant a Salou. Va sorgir sol, després d'un dinar i en una tertúlia. L'altre poema, el de 2013, és un poema nostàlgic del temps que hem viscut, de la joventut que se'ns ha escapat".

Comenta aquest article