Cultura

El barceloní Jordi Nopca presenta "El Talent", la seva primera novel·la d'aventures

Per Berta Ruiz

Jordi Nopca, a l'esquerra, acompanyat de l'editor Marc Romera, va presentar el seu llibre a la Biblioteca

El passat divendres a la tarda, a la Biblioteca Municipal de Cambrils, va tenir lloc la presentació del llibre El Talent de Jordi Nopca. A l’acte hi va assistir l’autor de l’obra acompanyat de l’editor Marc Romera de l’editorial LabreuEdicions, una editorial independent de poesia i narrativa. A l’inici de l’acte, Marc Romera va fer una breu pinzellada de l’obra del Jordi Nopca. Segons va comentar, “a l’editorial vam començar amb diferents col·leccions de tradicions i després vam decidir apostar per noves veus, gent que intenta obrir-se camí al món literari. Entre ells, el Jordi Nopca. La seva novel·la és molt divertida, de rigor literari que no desapareix de la memòria del lector. A més, és una novel·la metaliterària, és a dir, que parla de la literatura, concretament, de dos editors. És una obra amb un ritme trepidant, de persecució –una road movie–, de misteri, d’angoixa i d’un humor que et manté despert amb molta ‘xispa’. El Jordi té un estil i un llenguatge propi i aquesta és una obra molt convencible”.

"Un prototip capaç de detectar el talent literari"

Per la seva part, Jordi Nopca va explicar que, l’obra li va portar 5 anys de feina que “han quedat resumits en 380 pàgines i en 300 grams de llibre i, quan ho penso m’agafa certa angoixa. Tot i això és un rèdit considerable. A més, aquesta era la mare de totes les provatures que anava fent, tot i que mai explico a ningú sobre el que estic escrivint”. Quant a l’argument de l’obra, Nopca va comentar que, “es tracta d’una parella jove, de 25 anys, la Júlia Nonell i Marco Casanova. Són editors i tenen el cap ple d’entusiasme. Per engegar el seu projecte, Edicions del Cocodril, no dubten a robar un prototip capaç de detectar el talent literari. El roben a Berlín, el porten fins a Barcelona i després viatgen fins a Lisboa per tal de reclutar autors inèdits carregats de futur”.

Jordi Nopca va néixer a Barcelona l’any 1983 i va estudiar Periodisme i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Aquesta és la seva primera novel·la d’aventures literàries i humorístiques. Des del 2006 ha escrit articles per a Mondosonoro, Benzina, Sortim, Què fem? i Time Out Barcelona. Traductor ocasional, actualment és redactor del diari ARA.

Comenta aquest article