Cultura

César Naves i Jaime Rodríguez presenten l’exposició “Elusive Elements. Estructuras del subconsciente”, una combinació d'infografia i pintura

Per Berta Ruiz

César Naves i Jaime Rodríguez amb algunes de les seves obres exposades a la sala Àmbits

Des del passat divendres al vespre es pot visitar a la sala Àmbits del Centre Cultural, l’exposició “Elusive Elements. Estructuras del subconsciente” dels artistes asturians César Naves i Jaime Rodríguez. Es tracta d’una mostra d’infografia i pintura, basada en diferents sensacions i sentiments plasmats per ambdós creatius que donen com a resultat una obra interactiva que el públic pot reinterpretar lliurement.
Tal com va comentar César Naves a Revista Cambrils Diari Digital, “l’exposició és un treball híbrid realitzat conjuntament entre Jaime i jo. Partim d’uns conceptes i d’unes paraules que cadascú ha plasmat en una obra. Per exemple, què és l’esperança per a un i per a l’altre o el que significa el no-res per a ell i per a mi. Després, el que volem és que la gent interactuï amb l’obra, que hi participi. Creiem que no només és important el que nosaltres volem dir, sinó el que arriba a la gent. Ens agradaria que la gent pogués escriure als quadres allò que els hi transmet l’obra. Hi haurà bolígrafs a disposició de tots per a que sigui el màxim d’interactiva i que la gent perdi la port a tocar els quadres i l’obra”. De fet, en aquesta mostra, el públic passa de ser un simple espectador per a convertir-se en un altre agent més del procés creatiu.

Combinació d'infografia i pintura

Quant a la tècnica utilitzada, segons va comentar Naves “el que fem és una impressió en una tela i la munten en un suport de tota la vida que és el llenç. Partim d’un inici tecnològic d’infografia i acabem en un suport clàssic i tradicional”. Sobre la temàtica, cal destacar que els quadres de Jaime Rodríguez són paisatgístics i figuratius, mentre que l’obra de César Naves és més abstracta, jugant “amb allò què és i què no és”.  La mostra també va acompanyada d’un vídeo musical, combinat amb les diferents infografies. Cal destacar que aquesta era la primera vegada que aquests dos artistes d’Astúries exposen a Cambrils i, segons va comentar Naves, “estem encantats amb el tracte rebut”.

La mostra es podrà visitar a la sala Àmbits del Centre Cultural fins el dia 23 de febrer.

Comenta aquest article