Opinió

L’evolució és a la formació

Mai som massa grans per formar-nos, de fet és una de les millors maneres de ser àgils mentalment i creatius, de tenir recursos, de saber adaptar-nos a tots els canvis accelerats que se’ns presenten, sobretot en una societat tan digitalitzada.

La cuina és un lloc que està en plena expansió i les millores estan a l’abast de tothom, tots els professionals poden veure el que és cou a través dels fòrums gastronòmics o jornades del sector. Les darreres activitats formatives han estat incloses dintre de les Jornades de la Galera, on els restauradors cambrilencs han pogut compartir diferents punts de vista amb els membres de la Fundació Alicia.

Com deia, la formació és important a tots els nivells. Des de fa un parell d’anys que funciona un tema molt interessant pels professionals, especialment per als del món de l’hoteleria, les acreditacions de competències.

És una bona opció per qualificar (en paper i de manera oficial) la tasca que un ha realitzat durant la seva vida laboral. Aquest procés, a més, garanteix que la persona que s’hi presenta pugui adquirir, actualitzar i completar o ampliar els seus coneixements professionals.

Una oportunitat per a aquells que no han pogut estudiar per poder obtenir un reconeixement professional. Només cal acreditar una sèrie de coneixements i procediments, assolits amb l’experiència laboral. I amb això, segons l’especialització, podrem obtenir el títol o el certificat de cuina, serveis o informació i comercialització turística.

Les proves de les acreditacions és fan a l’IES Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. L’organisme encarregat d’aquest procés és l’Institut Català de les Qualificacions Professionals (ICQP). Per a més informació podeu visitar www.gencat.cat/educacio/icqp.


Gabriel Bartra és professor de cuina de l’IES Escola d’Hoteleria de Cambrils