Opinió

‘Sudokus’ culinaris, tornem al col·legi

No val a badar, sembla mentida que per a la majoria de la població l’inici de curs dels col·legis marqui un tret de sortida a la marató diària. Comencen els sudokus culinaris, les fatídiques preguntes: què fem per dinar i per sopar per als petits? Hem d’estar al cas de veure que els donen al menjador escolar per fer-ho una mica equilibrat.

Però no s’acaba aquí: l’esmorzar i el berenar dels nens, això si no hi ha carmanyola per al que treballa fora i no pot tornar a casa a dinar. Què els farem? Tenim temps, podem preparar un entrepà sucat amb tomaca, amb l’oli d’oliva i l’embotit o el temps sens tira al damunt! I tirem de pastes industrials, com a solució rapida i fàcil.

Els que són pares/mares o avis/es saben els veritables trencaclosques que es fan per tal de portar al cole, donar de menjar els “peques”, anar a buscar-los, portar-los als extraescolars... Buf!

Està clar que necessitem cuidar-nos força, sí, a nosaltres, perquè amb les presses podem descuidar la nostra alimentació o la cura del nostre cos, i la veritat és que necessitem l’energia alcalina de dilluns a diumenge, ininterrompudament, la verdura i la fruita és vital que estiguin molt presents a la nostra dieta.

També és temps de mirar les nostres agendes, per als més llepafils, el Patronat de Turisme s’ha tret de la màniga el segon Fòrum del Mar, encarregat íntegrament a una empresa forana, però que els tastaolletes agraïm (millor això que res). El dia 26 d’octubre es faran una sèrie d’actes populars, no podien faltar les ja habituals macro fideuades, a part d’unes demostracions de cuina en directe i tastos de productes tant de la zona com de Galícia, població convidada aquest any. Per als professionals s’han reservat els dies 27 i 28, en una gran carpa situada al Parc del Pescador, tres espais: un escenari on s’impartiran classes magistrals, una aula dels sabors on hi hauran tastos de productes i un mercat del mar per fer diverses activitats i on es col·locaran diversos expositors.

Després d’un programa tan sucós, la pregunta que ens podem fer és: si l’oferta respon a les demandes de la majoria dels restauradors de Cambrils. Si és així, perfecte a disfrutar!

Gabriel Bartra és professor de cuina de l’IES Escola d’Hoteleria de Cambrils
www.gbgracia.blogspot.com