Opinió

101

M'agradaria saber les velocitats de fa gairebé cent seixanta anys, però qui sap si no eren gaire inferiors a aquests registres de vergonya

No, no són els dàlmates de la inoblidable pel·lícula de Disney. Són els kilòmetres que hi ha exactament entre l'estació de Cambrils i l'estació de França de Barcelona: cent un.

Anada dues hores, tornada dues hores i quatre minuts, això són unes mitjanes de 50,50 Km/hora a l'anada i 48,87 Km/hora a la tornada. De quan són aquestes velocitats vertiginoses?, de l'arribada del ferrocarril a Cambrils el 1865?, doncs no, aquests temps i velocitats són d'aquest dissabte passat i les vaig "gaudir" jo, com altra molta gent. M'agradaria saber les velocitats de fa gairebé cent seixanta anys, però qui sap si no eren gaire inferiors a aquests registres de vergonya.

Un apunt afegit: el tren d'anada estava en força bones condicions; el de tornada en un estat lamentable. Veient aquestes situacions, que cadascú tregui les seves conclusions però voldria recordar que els propietaris d'aquestes infraestructures són els mateixos que tenen estesos per l'estat milers de kilòmetres de sistema d'alta velocitat amb trens moderns i rapidíssims i tot plegat, llevat del tram de Barcelona a Madrid, vergonyosament infrautilitzat.

Jo diria que algú ens està aixecant la camisa miserablement.