Opinió

L'enderroc de l'antiga estació

En quin poble de Catalunya trobaríeu una avinguda amb una estació al mig i totalment integrada en el seu nou entorn?

Avui, quan he vist que els pressupostos de l'Ajuntament tenen una partida de diners per enderrocar l'antiga estació del tren m'ha fet un salt el cor. Com és possible que només es pensi en enderrocar-la! . No consten els pressupostos per la urbanització que s’hi ha de fer, només les intencions. Doncs quina pressa hi ha en tirar-la a terra?

Jo demanaria a l’actual govern que s’ho penses una mica més i que fos sensible al pensament d’una bona part dels cambrilencs. Quan es tira a terra una part de la història ja no es pot reconstruir mai més. No serveix posar una placa que digui « aquí hi havia l'antiga estació de Cambrils». Cap placa pot substituir la presència.

Potser que el nou projecte sigui més bonic, més estètic, més pràctic, però si es tira l'estació s'esborra la memòria, es perd personalitat, es perden arrels, ... Conciliar passat, present i futur és possible, si es vol i si s'és intel·ligent.

En quin poble de Catalunya trobaríeu una avinguda amb una estació al mig i totalment integrada en el seu nou entorn?. (Rehabilitada i adaptada, evidentment, sense les estances annexes: vivenda, magatzems...)

Per això parlava de voluntat i d'intel·ligència, perquè sens dubte seria un repte molt més gran que fer «borron y cuenta nueva». Voluntat per explorar-ne les possibilitats i intel·ligència per buscar i trobar un equip de professionals capaços d'unir la voluntat de tots els cambrilencs: tenir una avinguda preciosa respectant la nostra història.

Consistori de Cambrils esteu a punt de destruir una cosa que no té preu. Val molt més del que sembla.