Opinió

Compromís i responsabilitat vers les adversitats

L’objectiu fonamental sempre ha estat continuar prestant un servei bàsic i essencial amb la màxima normalitat possible

És ben visible per tothom que l’any 2020 no està essent un any normal. Primer el temporal Glòria i ara la COVID 19 han fet que el dia a dia de tots nosaltres, i de retruc dels serveis essencials com el que realitza l’empresa Secomsa sigui ben diferent i que ens haguem vist forçats a adaptar-nos amb la màxima rapidesa possible a cada situació.

En aquest sentit, des del moment zero hem assumit la nostra responsabilitat i compromís vers la ciutadania, i hem pres les decisions urgents que han calgut per donar la resposta més adequada a les necessitats que les dues situacions han generat.

Amb el temporal Glòria es va tractar de la ràpida mobilització de molts mitjans mecànics i de personal humà per poder tornar Cambrils a la normalitat el més aviat possible. El temporal va deixar tones i tones de sorra que s´havien de treure i un Passeig Marítim que calia netejar. Una situació inèdita que calia afrontar amb rapidesa, ja que com a societat, cada vegada més, exigim que amb els nostres impostos tot estigui perfecte i controlat.

I el mateix ha passat amb la COVID 19. Una altra situació sobrevinguda i desconeguda. Des del principi vam prendre totes aquelles mesures de prevenció, ja fos en l’àmbit intern com en l’àmbit del servei, que vam creure necessàries i que ens marcaven les autoritats competents. L’objectiu fonamental sempre ha estat continuar prestant un servei bàsic i essencial amb la màxima normalitat possible i, alhora, protegir amb garanties la seguretat de les persones treballadores que duen a terme el servei.

L’adaptació a una situació tan excepcional ha comportat deixar de fer uns serveis i passar a fer-ne uns altres, ja sigui per garantir la seguretat del personal de l’empresa o per extremar les mesures higièniques i de desinfecció. De retruc també ha significat demanar més que mai a la ciutadania la seva implicació per evitar el seu propi contagi i el dels treballadors i treballadores de l’empresa. Demanàvem, i continuem demanant, fer una correcta recollida selectiva, dipositar cada residu al contenidor que li correspon, no deixar residus fora dels contenidors i no treure els voluminosos fins que es reobrin les deixalleries, que es van tancar seguint les indicacions del Ministeri i de l’Agència de Residus.

Podem dir que un alt percentatge de la ciutadania ha entès aquesta necessitat de col·laboració i ha actuat amb responsabilitat i compromís. Per això com a Secomsa SA volem aprofitar aquesta oportunitat per a fer un agraïment a tota la població per la seva comprensió i pel seu ajut, amb un comportament majoritàriament exemplar.

En la mateixa línia, en nom de l’empresa també volem agrair públicament a tots els treballadors de Secomsa Cambrils la seva implicació en la feina, i pel correcte compliment de les mesures de seguretat.

Ara de mica en mica caldrà retornar a la normalitat. Això comportarà que durant bastant de temps no puguem baixar la guàrdia. Encara hem d’anar amb molt de compte per evitar contagi. Per part nostra seguirem amb les desinfeccions dels contenidors, mantenint les mesures de seguretat, i per part dels cambrilencs i cambrilenques vigilant per dipositar els residus sempre dins del contenidor que pertoca.

També significa que els canvis produïts en el servei s’hauran de mantenir fins que no tinguem la situació sanitària suficientment controlada, ja que l’evolució de la COVID 19 és la que marca la pauta en tots els àmbits: laborals, econòmics, socials, culturals, esportius...

Per acabar, només recordar que en moments d’emergència sanitària com aquests més que mai és necessari un comportament molt cívic i responsable en tots els nostres actes individuals com a ciutadans i ciutadanes. No podem baixar la guàrdia fins que no tinguem una vacuna i/o un tractament adequat per enfrontar-nos amb garanties a la COVID 19.

Us desitgem molta salut!