Opinió

365 Raons per la vaga feminista del 8 de març

En ple segle XXI, les dones del planeta seguim lluitant para no tirar la tovallola per "estar cansades d'estar cansades" que no se'ns visualitzi als mateixos espais que als homes. Per això, jo tinc moltes raons per recolzar la vaga feminista del 8M

La commemoració del 8 de març, aquest any ve amb més força i càrrega reivindicativa, si hi cap, que en d'altres ocasions. En ple segle XXI, les dones del planeta seguim lluitant para no tirar la tovallola per "estar cansades d'estar cansades" que no se'ns visualitzi als mateixos espais que als homes. Per això, jo tinc moltes raons per recolzar la vaga feminista del 8M.

La primera gran raó que tinc és que vull ser ciutadana, de fet i de dret, vivint en una societat paritària en tots els àmbits socials, polítics, econòmics, culturals, científics i religiosos.

També vull passejar amb totes les dones del món a qualsevol hora del dia i de la nit, sense por a ser violades. Les dones del segle XXI volem que les nostres vides tinguin el mateix valor que les dels homes i que la violència que s'exerceix sobre nosaltres i els assassinats masclistes es condemnin amb la mateixa força que es condemna al terrorisme polític. Les xifres de dones i nenes assassinades al món deixen clar que es tracta d'una qüestió d'estat. Són milers els casos de dones que sofreixen violència arran d'una separació matrimonial. Violència dels pares a les seves filles i fills. Violència econòmica perquè no reben la pensió mínima. Són moltes raons.

Quan parlem de la bretxa salarial, estem fent referència a l'explotació salarial que cada dia patim les dones en realitzar el mateix treball que els nostres companys homes amb la mateixa categoria professional. Aquesta és una raó per qüestionar que el 86% dels contractes a temps parcial tinguin nom de dones, que al seu torn som les encarregades de la cura de la nostra gent gran i malalts i ens porta en moltes ocasions a demanar excedència en el nostre treball, amb el risc de perdre-ho. Seria moment de reivindicar que les treballadores de la llar s'incorporessin al Règim General de la Seguretat Social.

Em sumo a les mil raons de les feministes del nostre país per exigir que no es quedin inerts a la riba del mediterrani centenars d'homes i dones fugint de guerres, de pobresa i de violència.

Com diria Joaquín Sabina, “Em sobren els motius”.

A mi també em sobren les raons per fer del 8 de març de 2018 una jornada d'atur femení que demostri que si parem les dones, s'atura el món.