Opinió

Ho hem de fer bé

Ja hi som!; estem a dos dies de l'u d'Octubre, dia en que celebrarem el referèndum d'autodeterminació. Permeteu-me unes paraules que són consell, reflexió i desig: ho hem de fer bé, ho hem de fer molt bé, ho hem de fer impecablement bé; el 9N ja ho vam fer molt bé, però aquesta vegada, si pot ser, encara ho hem de fer millor.

Com fins ara han fet, però especialment a partir de les 8 del vespre de diumenge, intentaran desacreditar i menystenir el que haurem fet. Hi haurà mil ulls que ens miraran, des dels observadors internacionals fins als de l'estat espanyol. Ningú ha de poder dir que hi hagi hagut ni la més mínima ombra d'irregularitat per part nostra en cap aspecte: ni a les meses, ni als col·legis, ni a l'entorn dels col·legis; tot ha de ser absolutament perfecte perquè el resultat, sigui el que sigui, tingui la legitimitat que ha de tenir i ens mereixem.

Per això hem d'anar a votar de bon matí, hem d'anar vestits "normal", hem d'anar-hi contents, amables, ordenats, respectant les cues (n'hi haurà), respectant les forces policials fins i tot encara que en algun hipotètic cas ens impedissin votar, quedant-nos pels voltants del col·legi per donar escalf a la gent de les taules i als altres votants, no responent en cap cas a provocacions si n'hi ha. Tot està a les nostres mans. Som-hi, no hem de fallar i no fallarem!!.