Opinió

Avui, darrer dimarts de setembre, no hi ha ple municipal a Cambrils

L'alcaldessa s'ha posat a cobert i, com és molt donada a no complir normes, s'ha saltat “a la torera”, permetin-me aquesta expressió tan espanyola, la celebració del ple ordinari del mes de setembre a Cambrils. Els regidors de l'oposició, ens hem quedat amb les preguntes al calaix, amb les mocions a la carpeta d'esborranys.



Tal com sona, els cambrilencs no tindrem ple per informar-nos dels passos que porta l'Ajuntament, sense presentar i aprovar ordenances municipals. No tindrem ple perquè l'alcaldessa ens expliqui a tots, inclosos els seus socis de govern socialistes, perquè va estampar la seva signatura en el decret de suport a l'acte que es vol celebrar l'1 d'octubre a la comunitat autònoma catalana.

No tindrem ple per dir-li a la senyora Mendoza, com va permetre l'accés de persones a la Torre del Port per posar una bandera en aquest lloc tan estratègic, que va ser testimoni mut, el passat 18 d'agost, d'un terrible atemptat, perpetrat per terroristes que han caminat lliures i sense vigilància, per la nostra ciutat els dies anteriors a aquest succés que va costar la vida a una persona que passejava pel port i va posar en escac a totes les forces de seguretat?

No tindrem ple per poder demanar explicacions de com ha estat el començament de curs actual a l'Escola Municipal de Música, amb classes interrompudes, obres pel mig, discrepàncies amb l'Associació de Pares i Mares i el descontentament del professorat.

No tindrem ple per poder explicar a la ciutadania perquè han retardat les obres d'enderrocament del pont de la N-340, tot i que tenim una ciutat plena de cartells grocs, el contingut dels quals està ocult i no sabem per quan deixaran d'estar tapats?

No podrem preguntar a cap membre de l'equip de govern que pensen de l'enganxada de cartells en parets que s'havien utilitzat per pintar grafits i d'aquesta manera deixar tapada la vergonyosa imatge del suposat palau de Congrés i Exposicions que mai arribarà a cobrir aigües. Aquesta és l'expressió que s'utilitza habitualment quan un edifici en obres, té sostre. No es preocupi, alcaldessa, que sobre el Palau de Congressos no li vaig a formular cap pregunta.

També podria transmetre-li qualsevol de les infinites preguntes que ens fan arribar els veïns sobre els problemes dels seus barris, farts que no se'ls escolti. 
Aprofito aquest espai per demanar a l'alcaldessa que les sessions plenàries del nostre ajuntament a més de ser públiques, serveixin per donar veu als veïns i veïnes de Cambrils, que les associacions veïnals puguin ser sentides a través dels seus representants. D'aquesta manera farem entre tots una ciutat participativa, lliure i democràtica.

Última pregunta a l'alcaldessa, considera legal fer aquesta petició, en nom de tots els cambrilencs, de donar veu als nostres veïns i veïnes?