Opinió

Quant de temps fent què? Per anar on?

Quan la nostra vida queda envaïda per només una parcel•la de les múltiples que hauria de tenir, ens posem en risc, ens tornem vulnerables.
Les nostres vides han de tenir moltes parts. Per exemple una important és la família, però una altra ha de ser la parella; també hi ha d’haver un espai per a l’oci, el temps lliure i fins i tot cal un espai per a nosaltres mateixos. Però parlem una mica dels principals espais que hauríem de tenir.
Primer −estareu d’acord amb mi− és la família. Aquesta és la que s’endú la principal part del temps, parlant en termes de negocis podríem dir que és la nostra principal inversió. Per què? Doncs en principi és perquè és on rebem el major benefici. L’estima, la companyia, la comprensió, la dedicació, etc. En resum, tenir família ens omple de satisfacció i de bons moments.
Molts pensareu que dins d’aquest espai hi hauria d’haver la parella, però la parella, tot i que pot formar part de la família, no és només família, és alguna cosa més o diferent i per tant s’ha d’invertir també en aquest espai. Ara m’explicaré, veritat que no fareu les mateixes activitats en família que en parella? Doncs és per això que també necessita un espai i una dedicació.
També s’ha d’invertir en l’espai propi, és a dir, un espai per estar sol, per no pensar en res ni ningú i –per què no?− per avorrir-se! Quant fa que no feu res? Quant fa que no us avorriu? És una manera una mica còmica per dir que la vida que portem està dedicada tant als altres que jo no puc decidir no fer res perquè sempre se’m demana o exigeix que estigui i respongui per totes aquelles inversions que faig. També hi he de ser en aquestes, com he dit anteriorment, però el més important és el meu benestar; sense un espai per a mi, jo desaparec i començo a ser a partir del que faig. Per exemple sóc la mama de... sóc la professional tal... Cal que inverteixi en mi, jo sóc la millor inversió i la que seré més rendible a la llarga i a la curta, en salut.