Opinió

2..i 2+ (Dos anys d’oposició de l’Assemblea de Cambrils)

Han estat dos anys en els que han passat moltes coses. Han estat temps de molta il·lusió, de molt treball i d'un important protagonisme social reclamat des de feia temps per la societat cambrilenca. Però sobretot ha estat un temps de generositat, d'una solidaritat immensa per part d'un grup de persones, que sota l'objectiu comú d'aconseguir un Cambrils socialment més just han dedicat molts esforços a donar forma a aquesta eina d'apoderament ciutadà que es diu Assemblea de Cambrils. Gent molt generosa que va entendre que és el municipalisme el que ens connecta com a individus al territori, i que és el que articula i dóna respostes de manera immediata a les principals necessitats de les veïnes i veïns de la localitat.

El nostre treball durant aquests dos anys no ha estat una guerra de posicions, ha estat la demostració real de què les coses es poden fer d'una altra manera. Davant l'immobilisme i la inactivitat del govern municipal situat en la idea que "això s'ha fet així tota la vida", hem demostrat que hi ha una altra forma de fer les coses, i que a vegades l'antic no val pel nou. I és que el que funcionava fa 20 anys, no serveix per solucionar els problemes actuals.

Hem repetit insistentment que un govern municipal no pot únicament assegurar els interessos d'uns pocs, sinó que ha de defensar i garantir-ne els interessos de la majoria, ha de governar en favor del bé comú. I quan diem això no estem situant el debat en una posició abstracta, sinó que parlem de l'aquí i de l'ara. Si tu impulses un model turístic que no solament atengui al fet de portar més i més visitants de manera descontrolada, sinó que tens en compte a les persones que resideixen tot l'any a Cambrils, i que pateixen les conseqüències d'aquest model turístic massificat i insostenible, estàs treballant pel bé comú. Si en lloc de pujar les taxes de les llars d'infants municipals i reduir l'ajut a llibres i material escolar a les famílies, amb l'única intenció de recaptar de manera indiscriminada per tal d'eixugar deute bancari, apostes per un model educatiu públic, gratuït i de qualitat, estàs treballant pel bé comú.

A l'Assemblea de Cambrils sempre hem vinculat la política a la participació, a la cooperació i a la gestió compartida, ja és així com s'afavoreix l'equitat de recursos i s'aconsegueix reduir les desigualtats socials. Hem presentat una forma de fer política que vetlla en tot moment per la igualtat d'oportunitats, i rebutja els favoritismes i les polítiques “d'amiguets".

Perquè som i serem. Perquè han estat molts els esforços i les lluites per aconseguir aquest moment de protagonisme social i apoderament veïnal. I perquè és ara quan s'ha obert una finestra de dignitat que serà difícil de tancar, les veïnes i veïns de Cambrils reclamem una democràcia d'alta intensitat, sense matisos.
Com tantes altres vegades els grans canvis comencen des de baix. Seguim...