Opinió

L'Ajuntament de Cambrils, amb l'alcaldessa d'ERC, multa i maltracta a qui penja estelades al municipi!

Vaig ser enxampat penjant una estelada al monument de la Vela a Cambrils, el 21 de novembre de 2015, a quarts de 5 de la matinada, per una patrulla dels Mossos. És fins i tot divertida l'explicació dels fets que explica un dels Mossos a l'Acta. No esperava, però, rebre, quatre mesos després, una notificació, de part de l'Ajuntament de Cambrils, on em comuniquen la imposició d'una sanció de 100€, per haver violat la Convivència Ciutadana, aplicant unes ordenances municipals dignes de la millor època del franquisme, ja que no deixen manifestar, a ningú, res, enlloc!

Mentre altres Ajuntaments són els que pengen les estelades al seu municipi i defensen que hi segueixin sent, contra les ordres i pressions que reben dels organismes al servei de l'Estat espanyol, l'Ajuntament de Cambrils actua com si fos un d'aquests organismes al servei de l'Estat, que no ens deixa ni manifestar el desig de llibertat i justícia del nostre poble. El mes de setembre ja va retirar, aquest Ajuntament, 10 estelades, penjades al municipi, sense que se'n sabés públicament qui les havia penjat, adduint, sembla ser, la Junta Electoral de Zona que devia ordenar la retirada, que eren propaganda electoral mostrada abans de l'inici de la campanya del 27S. Però les 19 estelades penjades arran de la campanya de les eleccions del 20D, els dies 6 i 7 de desembre, en plena campanya electoral, i, en 17 dels 19 casos, a llocs autoritzats per penjar la propaganda electoral, TAMBÉ van ser retirades per un Ajuntament que governa, encara que no ho sembli, amb 4 regidors d'ERC, 4 de CiU i 3 del PSC, adduint llavors que altre cop la Junta Electoral ho ordenava. Aquesta vegada, l'argument era més estrambòtic, perquè segons el comunicat enviat a la premsa per justificar-ho, el propi Ajuntament deia que es feien retirar perquè els Poders Públics no podien penjar propaganda en plena campanya electoral. Però aquestes estelades no les havien penjat cap Poder Públic, sinó jo mateix amb l'ajuda de dos companys!
Des de fa més de 3 mesos, insisteixo en demanar a aquest Ajuntament que mostri l'ordre rebuda, per legitimar la retirada de les estelades. A més, demano que aquestes estelades siguin retornades als seus propietaris. De moment, cap resposta de cap mena a les sol·licituds! A falta d'altres vies on recórrer, la reclamació ja s'ha dirigit al Síndic de Greuges, sense descartar, però, fer-ho també a les cúpules dels Partits que aparenten governar el municipi, però que fan una política més aviat contrària als seus propis principis.

Potser és també oportú ara recordar que ERC Cambrils va signar el document de compromís amb l'ANC de Cambrils, el mes de maig de 2015, poc abans de les eleccions municipals, és clar!, on manifestava que cas d'obtenir càrrecs electes, farien un seguit d'accions per mostrar el suport de l'Ajuntament de Cambrils a la lluita per la Independència del nostre País. Ni una sola de les comes del document s'han complert!!!

Podríem seguir afegint que a les manifestacions dels perjudicats per la fallida de la Cooperativa de Cambrils, no ha comparegut ni un sol dels membres del govern de l'Ajuntament (sí que hi era el representant de l'Assemblea de Cambrils i fins i tot un membre del grup municipal del PPC!!!)

No els fa vergonya que quedi tan clar que l'únic que sembla que vulguin és conservar els seus sous a l'Ajuntament, ben complementats amb els "afegits", legals però immorals, dels càrrecs a les empreses municipals mixtes? El pitjor de tot és com contribueixen a fer creure a la bona gent que no hi ha res a fer i que tots els polítics són iguals! Això sí que no té possible perdó!!!



Albert Papell-Sanchez
Membre del Casal popular de Cambrils.