Opinió

Els famosos cent dies

Algú es va treure de la màniga que calia donar cent dies de gràcia als nous mandataris abans de començar a repartir crítiques a les primeres accions de govern. Cent dies em semblen insuficients per iniciar l’avaluació d’un governant i més si a sobre hi afegim les immerescudes vacances, la paràlisi cerebral de l’agost i la festa major.
Per tant, aquesta columna no s’ocupa dels 100 dies del govern, que d’això ja se n’ocuparan els regidors electes dels partits de l’oposició, sinó dels 100 dies de l’oposició, aquells que sembla que no tenen responsabilitats perquè no governen.
Tenim quatre grups a l’oposició i en aquests cent dies han ensenyat part del que volen ser aquests quatre anys.
El més ajustat al que és feina d’oposició és el regidor d’Assemblea de Cambrils. Treballador i constant, sol i polivalent, i disposat a ser l’altaveu crític i constructiu de la política cambrilenca.
Els del Nou Moviment Ciutadà, després del trasbals de ser exclosos de l’anhelat govern, sembla que estan a veure-les venir, continuant la seva feina de formigueta o taca d’oli, acostant-se a determinades entitats, sense fer massa soroll.
Però els qui realment han pres el protagonisme dels primers cent dies de mandat són Ciutadans i el Partit Popular, que han protagonitzat la polèmica de l’estelada penjada l’11 de setembre i de les que onejaven per Cambrils i voltants. Admirable! Sensacional! Meritori! En aquests 100 dies no han tingut altra feina que denunciar el fet i marcar paquet unionista. Us legitimaria l’acció si invertíssiu la mateixa o més energia en denunciar els problemes dels ciutadans cambrilencs: les males olors que ens alguns indrets de Cambrils són ja insuportables, deixadesa d’algunes zones verdes, gent que dorm al carrer... per posar alguns exemples.
Només volen demostrar qui la té més grossa, l’estima per la madre patria. D’uns no es pot esperar massa cosa, perquè encara ho han de demostrar tot, però del ara líder del Partit Popular, que em semblava que era el primer candidat popular cambrilenc amb talla política, no m’ho hagués cregut, per molt importants que siguin les expectatives de futur. Ja veig que com a pitonisso no m’hi guanyaré la vida...
Si considereu que el debat identitari ha de formar part de la vostra feina d’oposició, feu-lo, però no oblideu que hi ha moltes altres feines a fer i, ara com ara, sembla que les teniu oblidades o, com a mínim, no esmerceu els mateixos esforços a publicitar-les. Penseu per un moment en si les preocupacions dels cambrilencs són les vostres i si hi ha alguns cambrilencs que han perdut la son per una bandera o la perden perquè no arriben a final de mes, no poden pagar l’IBI o no poden accedir a determinats serveis.
Als nostres polítics els demanem rigor, seriositat i treball. Guanyeu-vos el jornal d’una vegada!