Opinió

Nou gràcies, Jove de Tarragona!!!

Han passat 23 anys des que un grup d’amics, els Amics dels Castells, constituïts com a secció de la Revista Cambrils organitzéssim una gran primera diada per la festa major de la Puríssima, amb Xiquets de Reus i Castellers de Vilafranca. Era el 8 de desembre del 1992 i el castell màxim descarregat per les dues colles va ser el 5 de 7.

Un any després es feia Cambrils plaça de 8, i han hagut de passar 23 anys per veure el primer castell de 9 pisos. Gràcies a la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que ha tingut un gran interès en venir a Cambrils a fer proves del que serà la seva gran diada de Festa Major, pujant un pis més tots els castells que van enlairar a la plaça de la Vila.

Era curiós que tot i la proximitat de Cambrils amb l’àrea castellera tradicional, Tarragona i Valls, a Cambrils hi hagi tant poca tradició castellera. L’aposta de l’Ajuntament de Cambrils en aquest sentit és i ha sigut al llarg dels anys, més aviat escassa, especialment si la comparem amb altres municipis que han vist els castells com una inversió que repercuteix enormement en la popularitat i en l’economia del municipi, a part que serveix com a element de cohesió social. Casos com el Catllar, Altafulla, la Selva del Camp en són exemples propers que ens podrien servir de referents de com s’han de fer les coses.

Com a casteller i com a ciutadà de Cambrils, avui crido visca la Jove de Tarragona a ritme de l’Amparito Roca! Han passat grans colles per Cambrils, però els primers, els que ens han posat al mapa casteller definitivament, els que han omplert la plaça com poques vegades, ha sigut aquesta Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. Gràcies eternes.