Opinió

Bye bye BCN World!

Sembla ser que no hi haurà macro projecte faraònic lúdic-ludòpata a l’entorn del Parc temàtic Port Aventura. Trontollen els inversors internacionals i han deixat l’administració i els propietaris dels terrenys amb el cul enlaire.
Som el territori de les oportunitats perdudes. Abans de Port Aventura, ja es va rumorejar de la localització d’Eurodisney, abans que fes cap a París definitivament. Recordo també alguns projectes més al nostre terme, un que es deia Camelot, a les immediacions de l’antiga N-340, i un altre projecte a la zona de l’Esquirol, i el més ambiciós de tots, el camp de golf més gran de Catalunya, a l’entorn del Parc Samà.

Que ha passat a Barcelona Word? Realment no ho sabrem mai, només en tindrem versions interessades i poc fiables. Però els que administren el territori, haurien d’aprofitar d’una vegada per totes a aprendre com no s’han de fer les coses i prendre’n bona nota:

1.- El desenvolupament de qualsevol iniciativa ha d’encaixar amb el model econòmic, social i urbanístic del territori.

2.- El desenvolupament de qualsevol iniciativa, tot i no encaixar, no pot posar en perill l’equilibri del territori.

3.- La gestió de qualsevol iniciativa hauria d’estar emmarcada en els paràmetres de la discreció.

4.- El territori no parla, però si que ho fan els seus ciutadans, i cal escoltar la veu de la societat civil i dels agents econòmics davant d’uns reptes que poden transformar profundament l’espai que ens envolta i les relacions econòmiques, alhora que es poden generar pressions sobre serveis bàsics com l’aigua, l’electricitat o qualsevol cosa que ens imaginem.