Opinió

L'NMC amb més ganes i més força que mai

En el Ple Extraordinari del passat 25 de juny es va aprovar el nou cartipàs municipal. Amb aquests nomenaments es consumava un pacte tripartit incomprensible per a molts i, segurament com ja podrem comprovar ben aviat, ineficaç per a tots els cambrilencs i cambrilenques, ja que l’objectiu que el guia resulta tan sols mantenir CiU en el poder i rescatar al PSC del “racó de pensar” al que els votants l’han enviat. A més, es tracta d’un pacte de silenci, ja que impedeix repassar alguns dels episodis més controvertits del darrer mandat i depurar les responsabilitats en les que hagués pogut incórrer l’equip responsable anterior.
No cal ser politòleg per interpretar les intencions de cada un dels partits que formen part d’aquest nou equip de govern. Pel que fa a ERC, les seves expectatives es redueixen a les qüestions identitàries en l’àmbit nacional de Catalunya i esperar que el vent bufi al seu favor. En el cas de CIU els propers mesos poden ser molt convulsos, tant pel que fa a la solidesa i continuïtat de la pròpia coalició, com pel probable fracàs que recolliran si, finalment, hi ha eleccions el 27-S. I pel que fa al PSC és trist constatar com una formació que ha estat un referent a tot el país durant molts anys, en aquest moment està en mans de persones que anteposen la seva supervivència personal a qualsevol altre projecte col·lectiu o de transformació social. En comú tenen que cap dels tres ha estat capaç de presentar cap proposta, ni concreta, ni destacada, ni engrescadora per a la nostra ciutat. Per a ells, el dia a dia de Cambrils no és la seva fonamental raó de ser. Resulta segurament només un tràmit que els serveix de trampolí polític per optar a altres objectius.
Durant la passada campanya, vaig repetir en múltiples ocasions que l'NMC seríem el motor del canvi a la nostra ciutat. I així ho van entendre i decidir molts cambrilencs i cambrilenques amb els seus vots. El resultat de les eleccions va provocar un empat tècnic amb una majoria de 4 regidors per part de tres partits, i l’NMC només es va quedar a tres vots de CIU i 178 vots d’ERC. Però la voluntat hegemònica dels partits tradicionals, més l’obediència deguda a les consignes dictades des de les respectives cúpules de Barcelona, ha impedit aquest canvi real de què parlàvem. Està clar, doncs, que aquest pacte tripartit, legal però poc ètic, ha menyspreat i falsejat la voluntat expressada pels electors.

L’actitud de l'NMC durant aquest mandat serà la de defensar, amb més ganes que mai, els interessos dels nostres conciutadans. Nosaltres serem, que tothom ho tingui clar, la única veu alternativa a tots els despropòsits que plantegi l’equip de govern tripartit. Vetllarem, amb contundència i rigor, per exigir la màxima transparència en la gestió i el consens més ampli en la presa de decisions. Les majories numèriques si no equivalen a una majoria moral són estèrils. En aquest sentit, els regidors de l'NMC ens constituirem en un equip de govern alternatiu, amb quatre àrees ben identificades assignades a cadascun dels quatre regidors, i escoltarem i dialogarem amb totes les persones i entitats.
L'NMC no va néixer per ser una eina de poder. L'NMC es va crear per esdevenir una eina útil, participativa, capaç de donar respostes a les necessitats dels cambrilencs i cambrilenques. La nostra política és la dels fets i no de les paraules. Nosaltres donem respostes en comptes de fer discursos. I si en alguna cosa ens equivoquem en comptes de buscar excuses reconeixerem el nostre error.
La nostra prioritat ha estat, és i serà, estar al costat d’aquells que més ens necessitin, tenint en compte que hem de donar resposta a les qüestions urgents sense ignorar els temes estratègics que són importants de cara al nostre futur. Per a nosaltres, fer política només té sentit si és per servir a tota la ciutadania, aportant solucions i respostes a les seves reals demandes i necessitats plantejades, tot establint prioritats. Les persones i el seu benestar han de ser, en tot cas, una prioritat indiscutible per a qualsevol governant o actor de la gestió pública.
És per això que des de l’NMC, amb més ganes i força que mai, dedicarem aquests propers quatre anys a representar i defensar els interessos de la gran majoria de cambrilencs i cambrilenques. Ja hi podeu seguir comptant.