Opinió

Balanç del govern Dalmau: Improvisació i retallades

Caldria remuntar-nos a dècades per trobar un Govern municipal objectivament tan nefast per a Cambrils com l’actual tripartit de dretes CiU-PP-PLIC comandat, més que liderat, per la senyora Dalmau. I parlo de fets, no d’opinions. Ara que estem arribant al final de l’actual mandat municipal quin és el balanç amb el què es presenta el Govern de la dreta a Cambrils? Vegem-ho.

El primer que sorprèn és l’increïble improvisació amb la què ha actuat el Govern de la senyora Dalmau. Només en aquest darrer any s’han arribat a convocar set plens extraordinaris. Set plens extraordinaris? Ni el Parlament de Catalunya! De veritat calia convocar set plens extraordinaris? Això ens dóna una idea de la manca de planificació amb la què ha actuat l’equip de Govern. Tot sobre la marxa, sense rigor, sense criteri... I quins objectius s’han assolit del pla de treball fixat pel Govern de la senyora Dalmau a l’inici del mandat? Quin pla de treball? Si ha brillat per la seva absència! Més enllà de culpar de tot a l’anterior Govern catalanista i d’esquerres –un autèntic mantra de CiU, PP i PLIC- la senyora Dalmau s’ha destacat per una desorientació total a l’hora de fixar les prioritats de la seva acció de Govern realment d’antologia.

He dit que no han fet res? Tampoc és totalment cert. La veritat és que si que han fet una cosa: retallar a dues mans. Retallar en personal laboral de l’Ajuntament, retallar en serveis essencials per als ciutadans i retallar en atenció als cambrilencs i cambrilenques. Menys, menys, menys. Menys de tot...tret dels acomiadaments, aquí canvia la tendència: mai com en aquests darrers anys hi ha hagut més acomiadaments de treballadors cambrilencs. I a punta pala.

Això deixant la banda les contradiccions més que flagrants d’un pacte contra natura que tan sols s’explica per la suma d’ambicions personals. Mentre CiU i PP, de paraula, porten tres anys acusant-se de deslleialtat i de ser “gent de la què no es pot confiar”, a Cambrils aquesta desconfiança es transforma en fe cega. Però com es pot entendre que a Reus, per no anar més lluny, CiU hagi trencat peres –com es diu col·loquialment- adduint que no es pot anar del bracet “amb aquells que ataquen Catalunya” (textual) i a 10 quilometres la mateixa CiU doni, per exemple, la regidoria de cultura a aquells que “ataquen Catalunya” segons els mateixos convergents? És fascinant!

Ja n’hi ha prou de tant de despropòsit sense sentit! Els socialistes volem recuperar el bon Govern dels anys en què el nostre Ajuntament estava realment al servei de la ciutadania de Cambrils. Quan enlloc de retallar i suprimir, es construïen un nou hospital, centres cívics, llars d’infants, escoles públiques, etc. Quan crèiem en un Cambrils de tots, cohesionat socialment i orgullós de la seva singularitat única en tot el Camp de Tarragona. Quan s’impulsaven serveis municipals per als joves, els aturats, la gent gran del nostre poble que s’ha passat la vida treballant... Podem recuperar-ho, podem aconseguir-ho si l’electorat progressista es mobilitza a les urnes el proper 24 de maig en defensa pròpia. En defensa de tot allò que ens han arrabassat en aquests quatre anys de retallades i de pèrdua de la dignitat institucional de Cambrils. Uns anys en què l’actual Govern ha estat incapaç, fins i tot, de no protestar per la desinversió que patíem tant per part del Govern de CiU a la Generalitat com del Govern del PP a l’Estat. Cambrils es mereix un Govern que posi els interessos dels cambrilencs i cambrilenques per damunt de tot, que sigui capaç de plantar-se davant dels poderosos quan som ignorats fins al punt que els pressupostos de la Generalitat reflecteixen una manca d’inversions per al nostre poble sense precedents en democràcia. Volem un canvi, sí, però un canvi a millor i segur, sense aventures perquè la realitat econòmica i social de Cambrils no està per a més experiments. Per Cambrils i per tot allò que representa de justícia social, sentiment de poble i bona gestió al servei dels ciutadans!

Alfredo Clúa
Regidor del PSC a l’Ajuntament de Cambrils