Opinió

Dóna la cara

Ja fa uns mesos es va encetar una campanya per donar suport a la independència de Catalunya, que ja sabem que per la independència dels palestins o del poble sahrauí hi ha espanyols que sí que hi estan d’acord.
Aquesta campanya no vol mitges tintes, o hi ets o no hi ets. O hi estàs a favor o no hi estàs. Requereix enviar una fotografia personal i poca cosa més. El curiós de la pàgina és que pots veure quin nivell d’implicació hi ha entre municipis i com queda Cambrils al respecte. Cal tenir com a condicionant que hi ha municipis on s’ha fet campanya aprofitant una festa major o una fira, i això fa que alguns municipis tinguin un nombre de ciutadans molt elevat respecte al comportament general de la comarca.

I com queda Cambrils pel que fa a ciutadans que donen la cara, doncs no gaire bé... I de fet no és d’estranyar, ja que Cambrils té una immigració molt elevada i no s’ha fet ressò de la campanya. El 0,40 % dels ciutadans cambrilencs donen la cara per la independència respecte al 3,95 de ciutadans de la comarca. El percentatge ho diu tot. Si ho comparem amb altres municipis de costa de similituds demogràfiques a les de Cambrils, trobem que Vila-seca i Salou volten el 0,20 % o Calafell el 0,30 %.
Si algú es vol adherir a la campanya, ho pot fer a www.donalacara.cat, a veure si millorem l’estadística cambrilenca.