Opinió

Ambició i proximitat com a compromís

La complexitat de la situació socioeconòmica que vivim a nivell global exigeix també del govern municipal un lideratge polític que permeti afrontar els reptes i convertir-los en oportunitats. Un lideratge de la ciutat que s’ha d’exercir des del diàleg i la proximitat si volem garantir que les decisions que s’adoptin donin resposta real i efectiva als problemes, expectatives i necessitats de la ciutadania.
A Cambrils, l’estil de l’equip de govern actual és absolutament oposat al que acabo d’enunciar. L’equip de govern viu aïllat als seus despatxos, d’esquenes a la gent, i tota la seva activitat es concentra en intentar dissimular, pensant en les properes eleccions municipals, els efectes i les conseqüències de la seva mala gestió dels darrers tres anys i que inclou des dels ERO fallits fins al recent cas Llobet.
He dit en repetides ocasions i continuo mantenint que aquesta manera de governar és pròpia dels grans partits, amb no gaires diferències segons sigui el cas, unes màquines perverses que prioritzen el poder per damunt del servei a la ciutadania.
L’etapa en què ara ens trobem ve marcada per un entorn nou i diferent en el que els ciutadans i ciutadanes exigeixen transparència, honestedat, capacitat de diàleg i, sobretot, solucions a les seves demandes. Aquestes demandes és impossible que les resolguin les grans maquinàries partidistes.
Per això, el meu compromís i el del NMC, com a formació política d’àmbit exclusivament cambrilenc,  és el d’ambició i de proximitat. Ambició sana per assolir les més altes fites per a Cambrils i per als cambrilencs i cambrilenques.  Proximitat per escoltar tothom i decidir, de baix cap a dalt, i no com fan els grans partits, on els qui estan a les cúpules es creuen en possessió de la veritat absoluta i decideixen sense conèixer l’opinió immediata dels interessats.
Aquesta ambició i proximitat que defensem des del NMC, les exercirem canviant l’estil decadent i obsolet del govern actual per un nou estil de govern, que no obeeixi a cap estratègia que vingui de Barcelona o de Madrid, que estigui a prop de les persones, centrats en el diàleg i el consens, que entengui i doni solucions als problemes reals i quotidians de la ciutadania i que, afavoreixi, la participació, la implicació i la complicitat de tots els cambrilencs i cambrilenques. És a dir, un govern de tots i per a tots.
Tot això ho aconseguirem reforçant la comunicació i la informació al ciutadà.  Aplicarem nous criteris que permetin que l’Ajuntament passi comptes de les seves activitats, i expliqui, més i millor, tot el que fa a partir de canals interactius i participatius.
També caldrà incorporar noves tècniques de gestió administrativa que millorin l’eficàcia i l’eficiència en els processos d’atenció als ciutadans i ciutadanes i en la prestació dels diferents serveis.
I també exigirem que tant la Generalitat com el govern de l’Estat compleixin els seus compromisos de pagament del que ens deuen, i es comprometin, d’una vegada per totes, a dotar al nostre Ajuntament d’un model de finançament suficient i estable.
Cambrils és la suma dels neguits i les esperances de milers de cambrilencs i cambrilenques. Per alguns, potser només es tracti de ciutadans anònims. Per al NMC, el primer objectiu és posar noms i cognoms a cada neguit, a cada esperança i a totes les il·lusions.