Opinió

Ara és l’hora (fins el 28 de setembre)

Avui s’aprovarà la Llei de consultes que ens ha de permetre poder votar el 9N sobre el nostre futur polític. Sense saber com serà exactament la llei, Madrid ja ha decidit que la recorrerà, i no només això,  afirmen que el TC, un suposat tribunal independent la suspendrà. Ja fa anys que Alfonso Guerra  es mofava de la separació de poders afirmant “Montesquieu ha muerto”. Avui simplement és un altre partit qui limita la democràcia.
Però naltros a la nostra. El 9N volem votar i per això engegarem la campanya més gran que s’ha fet mai. Il·lús?. Si fa poc hem fet la manifestació més gran d’Europa, amb disseny i tot, res ens ha de fer dubtar que aconseguirem els 100.000 voluntaris necessaris per preguntar a les llars catalanes com volen que sigui el nou país. No es tracta de convèncer a ningú, ni d’explicar res, simplement de preguntar. Una tarda o un dissabte al matí d’aquí al 9N.
Tots estem enfeinats, és cert, i si tenim unes hores lliures és just que les puguem passar amb els amics, la família, mirant la TV, llegint un diari, o penjant fotos al FB.  Però d’aquí 20 anys potser no recordarem aquella cervesa concreta que ens vam prendre al Mara’s, aquella hora jugant a fútbol, o aquell pilar de quatre que vam aixecar, però de ben segur que recordarem aquelles hores que van passar il·lusionats i il·lusionants, pel país que volíem crear. I no ho dubteu, viureu més anys, perquè com canta Raimon,” qui ha sentit la llibertat té més ganes per viure”.
El pitjor que ens pot passar és que el 9N caigui a la Terra un meteorit en flames de 30 km de diàmetre  i la humanitat desaparegui. Si això molt improbable passés, no serien hores perdudes les que hauríem passat escoltant com hauria de ser un país nou.
Així que a la feina, entreu a https://www.araeslhora.cat/ca/ , mireu el vídeo d’un minut, inscriviu-vos-hi, reenvieu l’enllaç  i comenteu-ho a les reunions d’amics i entitats. Però no demà, avui, perquè fins el 28 de setembre necessitem 100.000 voluntaris per començar la gran campanya el 4 d’octubre a tots els municipis del país. A no ser que el TC suspengui la llei i la convocatòria de la consulta, perquè llavors començarem la campanya la mateixa tarda.


Eugeni Capella (secretari de l'ANC-Cambrils)