Opinió

Nou mesos

El quart diumenge del mes de maig de 2015 es celebraran les eleccions municipals. Falten, per tant, uns nou mesos mal comptats per aquesta contesa electoral però, sobretot, política que influirà i marcarà, decisivament, el futur de Cambrils més enllà dels quatre anys que durarà el nou mandat. Ha començat el compte enrere electoral.
He fet especial èmfasi en que la convocatòria és electoral però, sobretot, política, perquè vull deixar molt clar que ni totes les opcions polítiques ni tots els homes i dones que participem de l’activitat política som iguals. Just al revés, hi ha moltes diferències, de fons i de forma.
A dia d’avui, Cambrils té un govern municipal però ni té equip de govern ni té qui el lideri. Per haver-hi equip hi ha d’haver lideratge, claredat d’objectius, cohesió, treball compartit en una mateixa direcció i, sobretot, resultats avaluables. El cas Llobet és, sense cap dubte, la prova irrefutable que a Cambrils no hi ha equip i que tot està deixat de la ma de Déu. Fins i tot l’alcaldessa reconeix que sabien que hi havia coses que no funcionaven però no van fer res. Eren conscients que no hi havia suficients elements de control, però van continuar sense prendre decisions, fidels al seu eslògan de “qui dies passa, anys empeny”.
El mandat del 2011 es va iniciar sota la promesa del canvi respecte de l’etapa anterior. Però aquest canvi espectacular que havia d’arribar de la ma del tripartit CIU-PP-PLIC no ha existit. Era previsible que fos així: un pacte antinatura entre tres partits tan diferents només podia respondre a l’interès per accedir al poder fos com fos i a l’oportunisme dels dos grans partits de dretes. La conclusió de tot això és que Cambrils haurà perdut quatre anys i que no té l’equip de govern que necessitaria en aquests moments tan decisius que vivim.
Cambrils és en aquest moment una ciutat amb mancances, retallades i conflictes per tot arreu: la neteja dels carrers, el manteniment dels parcs públics (Pinaret o Pescador), el Casal de la Gent Gran, l’Escola de Música, els aparcaments, el cas Llobet, etc. en són una petita mostra.
Precisament, és per tot això que reivindico la política. Només des de la política es pot lluitar contra la barreja d’interessos privats i públics que fan alguns, només des de la política es pot lluitar per la regeneració i la transparència, només des de la política es pot defensar l’honestedat i la ètica, només des de la política es pot lluitar contra les retallades que provoquen desigualtats cada vegada més grans i, també, només des de la voluntat política es poden garantir uns serveis públics bàsics de qualitat.
Des del NMC volem que a partir del maig de 2015 Cambrils sigui coneguda a tot arreu per la nostra qualitat en l’oferta turística però també per la qualitat de vida dels que hi vivim tot l’any i per la bona gestió dels recursos públics.
El NMC està construint l’alternativa que Cambrils necessita. Els fonaments són clars: escoltar i dialogar sempre i amb tothom; no tenir prejudicis de cap mena ni en cap tema; liderar les propostes que sorgeixen des de la ciutadania a partir de la interlocució permanent amb tots els col·lectius de la nostra ciutat; sumar al nostre projecte totes aquelles persones progressistes que vulguin un canvi veritable en el fons i en la forma de fer política municipal a casa nostra i, tot això, fer-ho possible comptant amb una nova generació de cambrilencs i cambrilenques que desitja participar des de la primera línia en aquesta nova etapa política.
Queden, més o menys, nou mesos. El compte enrere està en marxa. Els grans partits polítics, aquells que pensen més en clau de quotes de poder que en satisfer les demandes i les necessitats ciutadanes, aviat posaran en marxa les seves maquinàries poderoses que ho acaparen tot.
A partir d’ara, cada dia i cada esforç que puguem fer per canviar les velles maneres de fer política, seran decisius. Per això, des del NMC continuarem treballant amb responsabilitat, rigor, il·lusió i determinació per construir l’alternativa real i responsable a un antic sistema com el que patim a Cambrils i que ja està amortitzat. Tothom que es vulgui sumar a aquest gran projecte de canvi radical hi serà benvingut.