Opinió

La lluna (2)

Aquest nou  escrit, vol ser un punt i seguit a la meva reflexió particular feta fa qüestió d’un parell de setmanes i la qual va ser transcrita amb el títol de “RAONAMENTS”. He rebut comentaris i interpretacions que entenc que no s’ajusten prou a l’actualitat, ni per descomptat, a la realitat. Voldria desfer mals entesos.
No hi ha dubte però, que a aquests, hi ha contribuït  la conclusió final del meu escrit anterior en el que afirmava que davant la impossibilitat de la consecució d’un nou estat federal i plurinacional optava per l’obtenció de la lluna. No hi hauria de cabre la possibilitat del dubte, doncs ho dic i ho transcric usant la metàfora i fent ús de la figura descriptiva que és la “lluna”.
Als nouvinguts a les tesis del satèl·lit, i als quals te’ls trobes al carrer, a la biblioteca, al super, i donant-te copets a l’espatlla, i que t’afirmen i et confirmen de manera vehement i de forma convençuda, que això de l’obtenció de la “lluna” és bufar i fer ampolles, i que per descomptat, ho tenim a l’abast i al tombar de la cantonada ho trobarem presentat i servit en safata de plata, els hi diria que el camí tan sols l’hem iniciat. Tot, encara, està per fer.  

Cal que siguem conscients de les dificultats que hi trobarem i, per descomptat, que ningú ens ho facilitarà. Totes  les traves i inconvenients seran usats en contra nostra per tal de que abandonem i ho deixem córrer.
No hi ha dubte que aquestes ja les han iniciades, i fan servir arguments de manera intencionada i de forma negativa. Les qüestions econòmiques, qüestions familiars, de sentiments, i també qüestions personals, són a l’ordre del dia.

Per tant, a pesar de la descripció que us he fet, i el mal dibuix de l’actualitat, entenc que l'assoliment de la lluna, depèn de la nostra pròpia voluntat, depèn del sacrifici que estiguem disposats a fer, depèn del nostre ferm propòsit i determinació per tal d'aconseguir-ho.
El camí tot just l’hem començat. Tot i així, amb tota l’esperança del món, desitjo que aquest no sigui gaire llarg i espero, com deia el cantautor, que la prudència no ens faci traïdors.