Opinió

Realment hi ha crisi o fem com si no passes res?

Ara que arriben les dates en què realment s’hauria de fer palès que el consumisme no és el camí, que hem de prendre una altra direcció, realment som conseqüents amb aquest pensament que és tan lògic i tan patent la resta de l’any?
Ara és quan realment hem de pensar en l’economia, en ser realistes amb el que tenim i en no estirar més el braç que la màniga. Ara és el moment de ser austers i de posar les cartes damunt de la taula. Els nostres fills han de veure que no cal comprar molt, que no cal tenir molts regals, que hi ha valors i coses molt més importants que el consumisme. Ara és el moment de dir no a comprar per comprar i de racionalitzar regals i compres d’aquests dies a vegades compulsives, de vegades innecessàries, però, en definitiva, repetir el patró que ens ha portat a la crisi actual i que en aquest camí hem perdut valors, principis i creences racionals.
Potser el comunisme va fracassar i els occidentals ja ens en vam encarregar que no aixequessin el cap, quan hi havia molts valors i directrius molt vàlides, però ara qui s’encarrega que el capitalisme no ens segueixi desnaturalitzant d’aquesta manera tan salvatge? Només queden les potències emergents que han après la lliçó i no vindran a buscar-nos amb les mans obertes, ja saben de quin peu calcem!
Només ens queda el nostre seny, els nostres fets i actuacions per poder posar fil a l’agulla i fer que els nostres petits s’encaminin vers un món més racional, menys ple de consumisme i impulsivitat incontrolada cap a coses que només tenen valor quan no les tinc. Siguem sans i eduquem nens amb una ment sana! Que pensin en els altres, que siguin capaços de ser generosos, de no tenir aferrament envers objectes que no han mirat en un any. Ara és el moment de fer donacions a llocs on seran molt ben rebudes. Bones festes!