Opinió

Carta a un extraterrestre

Marcel Blàzquez

President de l'Associació Cultural Revista Cambrils

Benvolgut senyor, senyora o ens asexuat extraterrestre, li envio aquesta carta per oferir-me per ser abduït. Si alguna nau de la seva flota passa prop de casa meva i tenen la intenció d’abduir algun terrícola, sàpiga que jo m’ofereixo obertament a ser xuclat per la seva nau i viatjar amb vostès allà on sigui. Li explico les meves raons, però primer entengui que escrigui en la meva llengua pròpia, el català, però vostès deuen ser prou avançats, comprensius i intel·ligents per fer un esforç per traduir-la i entendre-la.
Bé, doncs, estimat extraterrestre, els motius s’han desencadenat aquest estiu per una successió de fets matemàtics: el primer va ser l’increment de l’import de la meva factura de l’aigua i un complicat càlcul de trams de consum que ni vostès mateixos, amb els seus elevats coneixements científics, serien capaços de desxifrar. Des d’aquell fatídic moment, la dutxa diària ha deixat de ser un fet relaxant i s’ha convertit en un moment d’angoixa pels diners que desapareixen per l’aixeta. Quan no m’havia recuperat de la factura de l’aigua, em va arribar el rebut de l’IBI, un 32% més elevat que l’any anterior, amb l’argument que és per la viabilitat del nostre futur com a municipi, però et sents com si et convidessin a traslladar la teva llar a terres més benèvoles o a llogar un armari com a vivenda a una contorsionista de circ. I quan l’estiu ja s’acabava, rebo el 31 d’agost una factura de telèfon, ja amb el nou coeficient de l’IVA del 21%, quan encara no estava en vigor, però, clar, la data de la factura era de l’1 de setembre. Com poden veure, estimats extraterrestres, tenim unes empreses que són capaces de viatjar en el temps i traslladar-se al futur, de manera que t’envien factures amb data de dies que encara no han arribat.
Aquests són, doncs, els motius per demanar la meva abducció, tot i que hi ha una altra possibilitat matemàtica. Sembla que la xifra de la ràtio de polítics per habitant del meu estat és molt superior a estats com Alemanya, i que podríem prescindir d’uns 350.000 polítics. Els proposo que estudiïn la possibilitat d’abduir-los a ells i no a mi, perquè aquí, si deixessin la política, no podríem donar-los feina i es col·locarien seguint alimentant-se del diner públic. Això sí, els aviso que si els proposen la democràcia com a sistema d’organització públic, diran que sí −és, segurament, el menys dolent dels sistemes d’organització−, però quan els proposin crear partits polítics, posem per cas Celestes Populars, Constel·lació i Orió, Esquerra de la Via Làctia o Iniciativa Selenita, si us plau, diguin que no.