Opinió

Com mirar el futur si el veiem tan negre?

Avui en dia pertot arreu només se sent a parlar de males notícies que ens afecten i tenen repercussió directa en el nostre dia a dia (ens abaixen el sou, no hi ha clients, no hi ha consum, etc.). Davant d’una situació com aquesta, com podem animar els nostres fills o alumnes perquè tinguin empenta? Com podem dir-los que poden tirar endavant i fer front al món? (que no sé si és millor del que ens van deixar els nostres pares…).
Només podem animar-los donant-los la responsabilitat que els pertoca. Què vull dir? Doncs que cal ajudar a créixer la responsabilitat, que cadascú es faci responsable d’ell mateix i després ens farem responsables del nostre món. Com? Doncs fent que quan es pren una decisió com per exemple triar l’esport que a un li agrada o aprendre música o un idioma es faci amb responsabilitat. També tenen la responsabilitat d’estudiar i aprendre el que els pertoca per l’edat. Avui en dia parlem dels drets però ens oblidem esmentar els deures. Potser els nostres fills o alumnes veuen el futur més negre fins i tot que nosaltres mateixos, però només depèn d’ells canviar-lo.
Què més podem fer? Creativitat. Fomentar i alimentar la creativitat que tenim tots i que la tenim adormida. Com? Doncs fent tallers per fomentar-la i practicar-la. Jo mateixa ho treballo mitjançant la imaginació i a moltes de les persones que em consulten els costa només tenir els ulls tancats, i ja no vull explicar-vos com els costa imaginar. Us vull animar a tots que aquesta nit quan aneu a dormir us imagineu un món millor, ple de tot allò que us agradaria, sempre que sigui bo per a tothom. I permeteu-vos imaginar i somniar en allò que no heu ni gosat! I −qui ho sap?− potser un dia d’aquests, imaginant, imaginant, imaginem què podem fer per sortir de la crisi i canviem el nostre món.