Opinió

Obres, obres, obres (II)

Una altra sorpresa agradable és veure pintada la façana de cal Tremosa, al mateix carrer del Cardenal Vidal i Barraquer.

Al carrer de les Parres, per fi van netejar el solar de la casa enfonsada i van tirar a terra la casa que havia sigut dels pares de la Rosita Mas “Carretó”. Llàstima que amb la neteja van trencar a cops de màquina un arc de dintell molt antic que hi havia a l’entrada i que era l’única cosa que s’havia de salvar. Per acabar-ho de rematar, l’edifici nou l’han fet amb una façana plana amb els balcons per dins i persianes de llibret pel davant, i que obren cap enfora al carrer. (Perdona’ls, Senyor, per la seva ignorància i mal gust).

La que és una passada és la nova que han bastit a la plaça d’Espanya, que fa cantonada amb el carrer de Gimbernat, on hi havia la casa dels meus besavis i que en els últims anys va pertànyer a la Victòria Massagué.

L’obra que tamé està quedant molt bonica és la casa on vivien les Florits, a meitat carrer de les Creus. Evidentment, per dins la van tirar tota a terra i l’han aixecat de nou. Està quedant molt i molt bé. Han recuperat la façana tant com han pogut i fins i tot han tornat a fer la fornícula per posar-hi l’estatueta.

Ja ho veieu, el barri està immers en una dinàmica engrescadora, espero que això no deformi massa la seva imatge i que conservem tot allò que puguem.