Opinió

I per què agafo jo tots els virus?

Aquesta època de l’any en què comença el fred més rigorós i tothom comença a caure malalt víctima dels virus i microbis enfortits per aquest temps, un pensa: “per què jo els agafo tots? Per què la veïna se n’ha lliurat? Potser estic baix de defenses”.
Bé, lluny de voler fer una classe magistral de medicina, sí que crec que és important cuidar-se; i a més d’estimular les defenses amb els remeis casolans de l’àvia, com per exemple sucs de taronja o mel amb llimona, també és important que cuidem els nostres fills adequadament. M’explicaré. Encara que sembli estrambòtic, qui protegeix exageradament el fill, l’abriga massa, i per això cau més sovint malalt. Psicològicament pel fet de ser cuidat i físicament perquè l’abriga massa, sua i després li agafa fred i es posa malalt. Qui descuida massa no sap si va o no abrigat suficientment i, per tant, també pot caure malalt; per ser cuidat una mica, ni que sigui “perquè estic malalt”. També hi ha qui va de xulo o sofisticat. Aquest surt molt ben arreglat però no adequadament abrigat i aquest també emmalalteix. Finalment també dir que hi ha qui emmalalteix per successos psicològics que traduïm en malalties que en aquesta època de l’any es camuflen molt bé. Ja que una vomitada pot passar per una grip intestinal, però el que no direm a ningú és que he de prendre una decisió molt important i que no sé si satisfarà els meus caps.
Podríem posar exemples i exemples, però el més convenient és saber que no per anar més o menys abrigat emmalaltiré més o menys. He de dur la roba adequada pensant en on he d’anar i quin clima farà allà. Si vaig a l’escola, a dins de classe em poso la bata (que també abriga) i per tant no cal sobreabrigar. I per últim, i més important, estar atent als canvis emocionals que em succeeixen en la meva vida diària per poder anticipar-me als possibles virus que hi ha al meu voltant. Apa, salut!