Opinió

La generació Google

Aquest Sant Jordi vaig tenir la gran sort de tenir un marit que m’estima molt i en comptes de regalar-me només roses també em delita regalant-me llibres. I tot i que aquest no era un dels que m’entressin per l’ull dret, ja ho diuen, la casualitat no existeix. Doncs bé dic això perquè em va regalar un llibre que es titula "La generación Google" i explica una mica la realitat que vivim, que el que ens trobem a les aules és un reflex de la societat que ens envolta.
Ja comencem a anomenar la nova generació que puja com la generació perduda. Per què? Doncs perquè no té ni ofici, ni benefici, i encara que tingui molts estudis, és l’únic que els queda. Realment hem passat d’una dictadura amb fèrria obediència a una hiperpermissivitat, en què els alumnes (el pares dels quals han lluitat per obtenir tots els drets que tenen, però fan una mica la vista grossa amb els seus deures, i cito paraules textuals del llibre), tenen el deure d’estar en cos present i a vegades ni això (i ja hi han d’intervenir els serveis socials), a nens i joves les famílies dels quals ho justifiquen tot i a les quals no els cal gran excusa per justificar una falta a l’escola, com que té mal en algun lloc del cos o senzillament que s’ha adormit.
Crec que és molt recomanable aquest llibre si es vol entendre el perquè de la realitat en l’educació, per saber si està justificada tota la retallada que s’està fent per part de l’administració i per agafa ja d’una vegada per totes la nostra responsabilitat pel que fa als fills i no esperar que els altres ho facin per nosaltres. Aquest és l’altre gran tema del qual es tracta, que venim d’una escola de coneixements i actualment estem en una escola a la qual se li encarrega molta de la tasca que com a mínim s’hauria de compartir amb les famílies