Opinió

Smart (intel·ligent)

Aquest inici d’any no busqueu al Manel (Aquí hi ha fato) per la Revista. No patiu, que no ha deixat de fer la columna. El retrobareu aquí mateix, com sempre, al febrer. La que aquest mes està fora de lloc sóc jo. D’una banda, perquè mai em tocava escriure al gener i, de l’altra, perquè aquest no és el meu espai. Us poso en context.

El febrer de 2009, en un altre inici d’any, escrivia el primer Tomba vent, tomba vela. Per a mi era un orgull que des de la Revista em fessin aquesta proposta. Sempre he cregut que aquest honor requeia en gent important que tenia coses a dir. La secció d’opinió dels mitjans és de les més llegides i mai m’he considerat a mi mateixa com algú que podria ser líder d’opinió, algú que fos un referent per als lectors de la Revista. A més a més, em cedien un espai a l’última pàgina, la primera que veu tothom si comences a mirar la Revista pel final. Rotàvem cada tres mesos i compartia l’espai amb el Marcel (L’angle mort) i el Franc (Sense il•lustracions).

Ara ja ha passat un temps prudencial com per reflexionar sobre què poden haver aportat els meus articles, la seva qualitat i les reaccions que puguin haver generat. Aprofitava l’excusa del canvi d’any per avaluar si havia de continuar. No vivint el dia a dia a Cambrils és més difícil trobar-me algú pel carrer que em comenti la jugada. Aquest feedback que necessito i agraeixo m’ha arribat, entre d’altres canals, mitjançant la Bústia.

Mentre jo anava fent les meves reflexions, la nit de Cap d’Any, després d’un sopar digne de sibarites, brindàvem amb la boca plena de raïm. Així va ser com vam passar-nos el relleu i vaig agafar el testimoni. La meva millor cuinera del món (feliços 30!) encetava el 2012 proposant-nos que confesséssim en veu alta els bons propòsits que ens havíem marcat. Com mai no he fet aquest exercici em va encuriosir la teoria que aplicaré segons la qual per assolir una fita ens hem de marcar objectius smart; és a dir, que siguin específics, mesurables, assolibles, realistes i acotats en el temps.

Si això comporta algun benefici ho notareu en aquesta columna que fa un salt endavant, literalment, en el marc del procés de redisseny de la Revista que anireu descobrint a mesura que passeu les pàgines. Si tot va bé, a partir d’ara em trobareu aquí cada dos mesos. Deixo un espai al final perquè d’altres comencin a fer les seves columnes, embolcallats per l’humor de la Fusta o redolta i la denúncia del Foto-foc, i intensifico el meu nivell de compromís amb la Revista. El que n’acabi resultant de tot plegat espero que estigui a l’alçada de les expectatives. Tinc confiança en aconseguir-ho, perquè ja he superat un dels maleficis d’inici d’any: faig esport!