Opinió

Obres, obres, obres (I)

Ha començat un nou any i, de moment, no es pot demanar més. Les obres del Parc del Pinaret estan començades. Les del carrer de les Creus i de Rovira, també, i des que es van enviar aquelles cartes on es demanava als veïns que arreglessin façanes i voladissos, el barri és ple de paletes i obres.

El carrer on s’ha notat més millora és, al meu parer, el carrer de Fàbregues, i això que encara queden quatre o cinc cases que demanen a crits una intervenció.

Al carrer Major, han arreglat la façana del número 21, davant per davant de cal Dolça. Una que feia molts anys que estava abandonada. Han picat la façana i han resseguit la pedra de riera. No és típic del nostre poble deixar la façana sense arrebossar, però, la veritat, ha quedat molt bonica. Ara, s’haurà de demanar als propietaris que acabin la feina i posin la barana que falta i que treguin la merda de dins la casa.

Una mica més avall, en acabat de la cantonada del carrer de Lloberes, on havia viscut l’Enric Bas Rubio, l’estan aixecant de nou i ha tingut moltes crítiques del barri, per unes columnes de formigó que imitaven les columnes romanes. Per sort, l’Ajuntament les va fer tapar.

Al carrer del Trinquet, el Jordi Serra també n’aixeca una de nova i, de moment, l’estan fent amb prou gust.

La que ha quedat molt boniqueta és la que han arreglat cap al final del carrer del Cardenal Vidal i Barraquer, que toca d’esquena amb la casa del carrer del Trinquet. És molt senzilla i han conservat la façana. El que més m’agrada és com ha quedat l’entrada. Em penso que és de cals Pedrola.