Informació general

L'oli nou de la Cooperativa de Cambrils es promociona al mercat francès de la mà de la Delegació del Govern al país

Per Raquel Samaniego

Morgane Daeschner, Fernando Sarasa, Grego Martín, Manel Morell, Apel·les Carod Rovira i Pau Serra, el dia 9 de desembre durant la presentació de l'oli nou de la Cooperativa Agrícola

El mercat francès ja és un dels consumidors habituals del producte estrella de la Cooperativa Agrícola de Cambrils: l'oli. I és per això que des de fa temps, els restauradors francesos confien en l'oli de la nostra localitat per elaborar els seus plats. Per això, el passat 9 de desembre es va fer a París la presentació de l'oli nou de la collita del 2010, amb la particularitat del nou envasat i l'etiquetatge en francès. Fernando Sarasa, membre de la Cooperativa que va assistir a la presentació a París, va explicar que aquestes accions es prenen per tal de "reforçar" els vincles amb els professionals que ja l'utilitzen i també "per obrir nous mercats". 

La presentació per professionals i premsa es va realitzar a la seu de París de la Delegació del Govern a França, que ha mostrat el seu interès per aquesta promoció al país veí. Aquest acte va comptar amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Cambrils i l’Agència Francesa per la Valorització dels Productes Agrícoles (AVPA). La benvinguda als assistents i organitzadors la va realitzar el delegat de Catalunya a França, Apel·les Carod Rovira, que va presentar la Cooperativa, el municipi de Cambrils i va destacar la qualitat extraordinària del seu oli d’oliva verge extra.

Tot seguit es va fer una presentació amb fotografies dels camps de conreu, les fases productives de l’oli i els nous envasos destinats al mercat gourmet. Per acabar la presentació, la tècnica en cap de l’Agència Francesa per la Valorització dels Productes Agrícoles, Morgane Daeschner, va explicar al públic assistent el tipus d’oli que produeix la Cooperativa de Cambrils així com els diferents guardons que ha aconseguit els darrers anys. Posteriorment va tenir lloc una degustació de diferents especialitats amb oli d’oliva verge extra de la collita 2010 realitzades pel restaurador cambrilenc Manel Morell.

Comenta aquest article