Societat

23 cambrilencs i cambrilenques s'apleguen per celebrar el seu 50 aniversari

Per Berta Ruiz

Fotografia de les persones que ahir van celebrar la festa del seu 50 aniversari

Ahir diumenge 12 de desembre, 23 cambrilencs i cambrilenques van celebrar la festa del seu 50 aniversari. Com ja és tradicional, la trobada es va encetar amb una recepció institucional a la Casa de la Vila, on van ser rebuts per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el qual estava acompanyat dels regidors Laura Forcadell, Lluïsa Rom i Xavier Martí.

Fets succeïts l'any 1960

Robert Benaiges va voler adreçar unes paraules de felicitació a tots els presents dient: "benvinguts al club dels 50! Jo ja fa dos anys que hi estic i és una edat fantàstica". Després, Benaiges va fer repàs d'alguns fets històrics i efemèrides ocorregudes al llarg de l'any 1960. Tal com va explicar, "durant l'any 60, moltes colònies africanes es van independitzar; es va inaugurar el primer accelerador nuclear de partícules; es van produir molts incidents de la Guerra Freda entre els Estats Units i la URSS; es va crear la primera píndola anticonceptiva; es va produir el terratrèmol més fort de la història a nivell de l'escala de Richter –un 9,5 a Xile–; Hawai va ser creat com a nou estat dels Estats Units; es va fundar l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli); es van celebrar les 17enes Olimpíades de la història a Roma i el president Kennedy va guanyar les eleccions nordamericanes". Aquell mateix any, segons va dir Benaiges, també van néixer personatges molt coneguts com el ciclista Pedro Delgado, el periodista Lorenzo Milà, el futbolista Maradona, la periodista Julia Otero, l'actor Antonio Banderas, el president del Govern de l'Estat José Luis Rodríguez Zapatero o els actors Sean Penn i Hugh Grant. A nivell cinematogràfic, "El Apartamento" va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula, mentre que Elisabeth Taylor i Burt Lancaster van aconseguir el de millor actriu i actor.

Després d'aquestes paraules de l'alcalde, els homenatjats van ser obsequiats per l'Ajuntament amb un llibre institucional. A continuació van pujar dalt del trenet per seguir la festa, la qual va culminar amb un dinar de germanor.

23 homenatjats

Els 23 homenatjats ahir van ser: Casiana Costa Piqué, Eva Costa Lancuentra, Núria Escola Nogués, Magdalena Garcia Garcia, Lita Garcia Fernández, Josep Gavaldà Fornós, Amparo Muñoz Nos, Montserrat Mendoza Mercè, Montserrat Llevadot Gomis, Mario Miró Ramos, Josep Molina Papió, Carmen Muriel Jiménez, Josep Capella Matas, Ramon Llobet Martí, Jaume Príncep Cros, Magda Piqué Pàmies, Ana Piñas Fortuny, M. Luisa Rodríguez Garcia, Nicole Torrente Aránega, Fina Franch Olivé, Maria Sánchez, Rosa López i Tere Martínez.

Comenta aquest article