Esports

Antonio i José Manuel Santiago aconsegueixen la medalla d'or i la de plata a la 112a edició de la Fira del Cavall de Verona, Itàlia

Per Redacció

Antonio Santiago va rebre el passat mes de novembre la medalla d'or a la Fieracavalli de Verona

Del 4 al 7 de novembre es va celebrar la 112a edició de la Fieracavalli, a Verona, Itàlia, competició en la que van participar un bon nombre de genets catalans, entre ells, el cambrilenc Antonio Santiago, que es va emportar la medalla d'or en la categoria avançada amb el seu cavall 'Bailador'. El segon classificat, però, va ser el seu germà José Manuel Santiago muntant a 'Vandido'. En una altra categoria, la de nivell mig, cal destacar que Andrés Santiago va quedar en tercera posició muntant a 'Kuwait'.

Aquesta fira va rebre a 153.000 visitants, un 19% més que l'anterior edició, que van poder veure els innumerables espectacles i competicions protagonitzades per més de 2.500 cavalls de 60 races diferents, així com veure la immensa varietat de productes exposats pels més de 700 expositors arribats de 25 països. Aquesta fira compta amb 35 hectàrees de terreny on s'ubiquen un total d'11 pavellons i diferents carpes. Aquest concurs en el que van participar els catalans, que cal remarcar que tots es van emportar un trofeu a casa, va ser el primer reconegut per la FISE (Federació Italiana d'Esport Eqüestre) i amb el recolzament de la FEI (Federació Eqüestre Internacional).

Antonio Santiago també aconsegueix ser campió de Catalunya d'Alta Escola Espanyola

El Campionat de Catalunya d'Alta Escola Espanyola es va celebrar el 27 i 28 de novembre a les instal·lacions de l'Open Sports Club, al Prat de Llobregat, Barcelona. En la categoria absoluta, la medalla d'or se la va emportar Antonio Santiago muntant a 'Bailador'. Li va seguir el seu germà José Manuel Santiago amb 'Vandido' i David Pedró Reverte amb 'Jabato'.

La també cambrilenca Anna Franch i el seu cavall 'Albero' van triomfar al nivell avançat de menors, que són genets i amazones de 14 a 18 anys. Va quedar per davant de Sílvia Ros, amb 'Regaliz'; i d'Alba G. Santiago, amb 'Ligero de JC'. Finalment, la també cambrilenca Júlia Franch, amb el cavall 'Albero', va quedar en segona posició de la categoria mitja de menors.

El Campionat de 2011 es podria celebrar a l'Escola d'Antonio Santiago
 
Per segon any consecutiu, Antonio Santiago i el seu equip han sol·licitat l'organització del Campionat de Catalunya d'Alta Escola. L'any passat es van quedar únicament a cinc vots, però enguany compten amb cert optimisme d'aconseguir-ho. Es decidirà el proper 10 de gener, i es celebraria els dies 19 i 20 de novembre de 2011. Per recolzar aquesta candidatura poden unir-se i deixar el seu missatge al següent grup de la xarxa social Facebook.

José Manuel Santiago, Antonio Santiago i David Pedró van pujar al pòdium del Campionat de Catalunya d'Alta Escola Espanyola

Comenta aquest article