Informació general

La Festa Major de la Immaculada aplega un bon nombre de cambrilencs

Per Raquel Samaniego

Pas de la processó de la Festa Major de la Immaculada pel carrer de les Creus, ahir al matí

Ahir dimecres, 8 de desembre, es van viure els actes centrals de la Festa Major de la Immaculada a Cambrils. El dia festiu va començar amb la tradicional Missa Major a l'Església Parroquial de Santa Maria, on van actuar la Coral Verge del Camí. A la sortida es va iniciar, com és habitual, la processó de la Immaculada amb un recorregut per diferents carrers del Barri Antic. Concretament es va baixar pel carrer de les Creus, pel carrer del Cardenal Vidal i Barraquer, es va pujar pel carrer Major per després  creuar pel carrer del Forn i tornar a baixar pel carrer de les Creus. Un itinerari que finalment va acabar a la plaça de l'Església, on esperava una bona multitud de grans i petits.

La processó estava integrada per la imatge de la Immaculada, els elements festius de la Colla Gegantera Tota l'Endenga i el Ball de Bastons de Cambrils. A més, els que van posar el toc musical a la jornada festiva van ser el Grup de Vent Crescendo de l'Escola Municipal de Música de Cambrils. En arribar a la plaça, els més petits del Ball de Bastons van ser els que van actuar primer. Posteriorment van ser els grans els que van seguir la ballada, per finalment donar pas als gegants i nanos de Cambrils. Ja a la tarda, a partir de les 18h i al Palau Municipal d'Esports, hi va haver concert de Festa Major amb l'Orquestra Venus.

Els actes d'avui

Aquest vespre, a les 20h i a la Sala de Plens de l'Ajuntament es farà l'acte de lliurament de les Distincions Honorífiques de Cambrils del 2010.
En aquesta primera edició s'atorgaran dues medalles d'honor, una a Josep Salceda i Castells per la seva trajectòria com a cronista local i com a president de la Revista Cambrils, així com per la seva implicació en l'esport local com a president del Club Atletisme Cambrils; i per altra banda a Joan Pedrell per la seva trajectòria gastronòmica i també com a reconeixement general a tots els restauradors de Cambrils. També s'atorgaran quatre mencions especials, una a Anton Mendoza per la seva trajectòria com a president de la Cooperativa Agrícola, impulsor de les noves instal·lacions de la Cooperativa, i també com a president del Casal Municipal de la Gent Gran; a Mans Unides en el seu 50è aniversari i 20è aniversari de trajectòria a Cambrils; a l'escola Joan Ardèvol en l'any del seu 50è aniversari i també menció especial a cinc dels impulsors de la Revista Cambrils: Josep Salceda i Castells, Lluís Recasens, Josep M. Vallès, Josep M. Recasens i Ramon Ortiga.

Comenta aquest article