Cultura

Es crea un Club de Lectura Fàcil per reforçar l'alfabetització de les persones de l'Escola d'Adults

Per Redacció

Un moment de la presentació del Pla Pilot de Lectura Fàcil 2010, al Centre Cultural i Ocupacional

En els últims anys, ciutats com Cambrils han vist augmentar notablement els índexs d’analfabetisme dels seus ciutadans, especialment per la incorporació de població nouvinguda amb nivells molt baixos o nuls d’escriptura i lectura. Aquesta nova realitat quedava força dissimulada durant els anys que l’accés a una feina gairebé no requeria de formació, però actualment les situacions d’atur es multipliquen i esdevé gairebé imprescindible accedir a la formació.

L’Escola d’Adults i l’Oficina Municipal d’Atenció a l’Immigrant han ampliat notablement l’oferta de cursos d’alfabetització i de nivells bàsics de català, atenent així la creixent demanda. Des de la Biblioteca Municipal i el PEC proposen la creació d’un recurs complementari: un espai de lectura alfabetitzadora que reforci l’aprenentatge de les persones de l’Escola d’Adults. L’esborrany de projecte elaborat pel PEC i la biblioteca, va ser presentat al Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya que va acollir a la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils dins del Pla Pilot de Lectura Fàcil 2010.

En què consisteix

Aquest Pla Pilot va consistir en una presentació pública el passat divendres al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils. En aquesta presentació, a més, es va fer un taller adreçat a les persones interessades en actuar com a monitors-conductors dels grups de lectura fàcil. El Club de Lectura Fàcil serà un recurs obert tot i que inicialment s’ha pensat per a alumnes de les Aules d’Acollida de 4rt d’ESO i alumnes de l’Escola d’Adults que cursen Instrumental 2/3, Inicial i GES.

Per motius pressupostaris només es farà un grup i caldrà inscripció prèvia, que es farà a la biblioteca, entre els dies 3 i 30 de desembre. El Club de Lectura Fàcil es desenvoluparà de gener a juny de 2011, en sessions quinzenals d’una hora de durada. 

Comenta aquest article