Cultura

La cantant Susanna Bey, veïna de Cambrils, participa en el disc de La Marató de TV3

Per Berta Ruiz

Susanna Bey amb el disc de La Marató de TV3, a la seu de la Revista Cambrils

La cantant Susanna Bey és una de les artistes que participen en el disc de La Marató de TV3 d'enguany que sortirà a la llum aquest proper diumenge 12 de desembre amb els principals diaris catalans. Aquesta jove cantant, de 28 anys d'edat, va néixer a Mataró tot i que manifesta que té el cor a Premià de Mar, on ha viscut durant molts anys de la seva vida. Des de fa uns mesos és cambrilenca d'adopció, ja que des del passat mes d'abril s'ha instal·lat a la nostra població, un lloc on confessa sentir-se "molt contenta" i on pot "gaudir de la platja".

Susanna Bey interpreta "Seré feliç", una adaptació en català de la famosa "I will survive"

Tot i que és molt jove, Susanna Bey fa molts anys que es dedica a la música. De fet, amb només 16 anys ja va conèixer als germans Toni i Xasqui Ten, productors del disc de La Marató d'aquest any, juntament amb Marc Parrot i Jordi Cubino, i amb 18 anys va instal·lar-se a Mallorca, on va aprendre tot el que sap de música i va assolir molta experiència actuant pels circuits turístics, segons ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital. L'any 2006 Susanna Bey va gravar un LP amb Toni Ten, amb el qual ha realitzat diferents col·laboracions. "El Toni em va proposar participar en el disc de La Marató, perquè sempre fan col·laborar nous cantants emergents, i em van donar aquesta oportunitat. Em van fer gravar la meva veu, la vaig enviar i em van acceptar. Vaig anar a gravar als estudis i va ser una experiència molt bona", ha comentat la cantant. Aquesta cambrilenca d'adopció hi participa interpretant la cançó "Seré feliç", una adaptació en català de la famosa cançó "I will survive", un himne dels anys 80 interpretat Gloria Gaynor. Una cançó que segons Bey, "té molt de ritme, té molta força i m'agrada molt. Estic molt contenta amb la cançó que m'ha tocat cantar, perquè a més és una cançó que interpreto molt".

16 cançons per un fi solidari

En aquesta sisena edició del disc de La Marató hi participen una gran varietat d'artistes que interpreten diferents estils musicals com
lírica, jazz, techno, dance o rock. Són 16 cançons interpretades per: Montserrat Caballé i Montserrat Martí amb "Seràs en el meu cor"; Wantun amb "Tard, tard, tard"; Nina i el cambrilenc Mikel Herzog amb "Deixa córrer el riu"; la Companyia Elèctrica Dharma amb "Un pas més"; Mojinos Escozíos amb "Missatge a l'ampolla"; Beth amb "Prop dels estels"; Els Amics de les Arts amb "No miris enrere"; Port-Bo Septeto Santiaguero amb "La nostra cançó"; Neila Benbey amb "Pas a pas"; Mel amb "De vez en cuando la vida"; Macedònia amb "Caminant"; Quico El Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb "Ara estàs viu"; Ecos del Rocío amb "Per sempre"; Martirio/Colina Miralta Sambeat CMS trio amb "L'àguila negra"; Els Cremats amb "Pols en el vent"; Susanna Bey amb "Seré feliç" i la sintonia de La Marató, una partitura original de Josep M. Bardagí que ha estat adaptada. Les produccions i mescles musicals van a càrrec de Grabaciones Silvestres, Ten Productions i Aurha Studios. Per escoltar els fragments de cada cançó, es pot visitar la pàgina web del disc de La Marató de TV3. S'editaran 130.000 exemplars del disc, el qual es vendrà a un preu de 9 euros.

"Això m'està donant una empenta molt maca"

Tal com ha explicat la jove cantant, "per a mi és molt important participar amb tots aquests grans artistes. Al ser una cantant emergent és important que em donin aquesta oportunitat. Això m'està donant una empenta molt maca". Pel que fa al disc, Bey ha dit que aquest "és un disc molt variat, té molta força i té unes lletres extraordinàries. A més, és un disc que encanta a tots els públics, perquè hi ha cançons per a grans i més joves". La cantant també ha volgut fer una crida a la solidaritat de la gent i la col·laboració en aquesta causa solidària: "a vegades gastem els 'calers' en tonteries i en coses que en un moment determinat només son un capritx. Si hi participem ho fem per una bona causa i ens sentirem una mica millor. A més, el disc està molt bé i la producció és brutal".

El disc surt aquest proper diumenge 12 i el diumenge següent, 19 de desembre, se celebrarà La Marató de TV3, enguany dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Al llarg de la propera setmana, l'activitat per a Susanna Bey serà molt intensa amb diferents actuacions musicals. El proper dia 17 actuarà a Illa Fantasia, en un espectacle organitzat per Justo Molinero, mentre que el mateix diumenge 19 participarà en les actuacions que s'organitzaran a La Maquinista. En aquest espai es preveu organitzar una gran flashmob, en la qual ja hi ha convocades més de 800 persones. Tothom que hi vulgui participar hi podrà anar a ballar.

Propers projectes de futur

Els projectes de futur més imminents de Susanna Bey passen per la publicació d'un disc a través de totes les botigues digitals com Itunes, Amazon o Spotify. Es preveu que aquest vegi la llum aquest mateix mes de desembre. D'altra banda, Susanna Bey també es dedica a fer espectacles per hotels de Cambrils, Salou i diferents punts de la costa. "Durant 6 mesos treballo molt intensament, fent un espectacle de pop internacional". Per conèixer més detalls d'aquesta jove cantant, es pot visitar la seva pàgina web personal www. susannabey.es


La cantant, en una actuació al centre Cívic de Nou Cambrils, el passat 16 d'octubre

Comenta aquest article