Informació general

Mercè Dalmau: "Demanem al senyor Benaiges que treballi per arreglar el desgavell intern que té al seu partit i al seu govern i que deixi estar la Diputació"

Per Berta Ruiz

Un moment de la roda de premsa de CiU, el passat divendres a la tarda. D'esquerra a dreta: Lluïsa Rom, Mercè Dalmau i Jesús Nogués

Aquest passat divendres a la tarda, el grup municipal de CiU va oferir una roda de premsa en la qual, Mercè Dalmau –acompanyada de Lluïsa Rom i Jesús Nogués– va "exigir a l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, que exerceixi d'alcalde i que es preocupi de la seva població", en relació a la "profunda crisi de govern que hi ha a l'Ajuntament de Cambrils i que ell mateix ha provocat amb l'expulsió del regidor del seu propi partit, Oliver Klein". Dalmau va criticar les darreres declaracions de l'alcalde en les quals carregava contra la gestió de la Diputació de Tarragona, de la qual ha estat recentment nomenat portaveu del seu grup. Segons la portaveu de CiU, "no entenem que amb la crisi que té al seu govern local es permeti el luxe de criticar administracions supramunicipals com la Diputació. Creiem que s'hauria de dedicar única i exclusivament als temes de l'Ajuntament de Cambrils".

Mercè Dalmau: "El senyor Benaiges el que vol fer és desviar l'atenció del tema candent d'aquests dies que és la profunda crisi en el sí del seu partit i del seu govern"

En relació a la gestió de la Diputació de Tarragona, Dalmau va afirmar que: "entenem que no ens pertoca fer una defensa aferrissa de l'acció de govern de la Diputació de Tarragona, però creiem que és de justícia informar a la població del suport que ofereix als ajuntaments amb una dotació de 45 milions d'euros pel pla d'actuació municipal i una aportació de 22 milions d'euros amb el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC)". Segons la regidora de CiU, "el senyor Benaiges hauria de ser més coherent amb les seves actuacions, perquè no s'entén que faci totes aquestes crítiques a la Diputació quan el seu grup polític ha votat a favor de tots els pressupostos i plans d'actuació des de l'inici del mandat a la Diputació. També creiem que el senyor Benaiges hauria d'esmerçar tots els seus esforços en millorar la gestió de l'Ajuntament de Cambrils". Dalmau també va demanar-li a l'alcalde que "treballi per arreglar el desgavell intern que té al seu partit i al seu govern i que deixi estar la Diputació. El senyor Benaiges el que vol fer és desviar l'atenció dels mitjans i dels ciutadans de Cambrils del tema candent d'aquests dies que és la profunda crisi en el sí del seu partit i del seu govern. No hauria de crear aquesta cortina de fum per amagar el que realment passa".

43 milions de deute, més 10,5 milions de pòlissa de crèdit i 10 milions més de refinançament

En matèria econòmica, des de CiU van tornar a carregar contra la gestió del consistori cambrilenc per part de l'actual govern municipal. Per un costat, van recordar que actualment l'Ajuntament de Cambrils té un deute de 43 milions d'euros, té una pòlissa de crèdit de 10,5 milions d'euros i l'aprovació –en el darrer ple ordinari– d'un refinançament de tres crèdits per un valor aproximat d'uns 10 milions d'euros. "Vam votar en contra d'aquest refinançament, perquè els interessos que pagarem seran molt pitjors que els que teníem abans. A la llarga, aquest refinançament ens costarà 1 milió d'euros més", va dir Mercè Dalmau. Seguint les crítiques sobre la gestió econòmica municipal, Mercè Dalmau afegia que, "la crisi econòmica i de gestió que estan patint els ciutadans també ho estan patint els proveïdors de l'Ajuntament, perquè recordem que se'ls ha informat que pagarà els rebuts a 90 dies, per tant està incomplint el termini fixat en la llei 15/2010 de l'Estat en què obliga a les administracions a pagar els seus proveïdors en 55 dies".

Comenta aquest article