Informació general

La Confraria netejarà demà la rambla de Jaume I de la pols provocada pel trànsit de camions de les obres del Pòsit

Per Raquel Samaniego

Les tanques es van col·locar a només 1,5 metres de la façana de les cases i de les botigues

Les obres de la plaça del Pòsit estan suposant un escampament força important de pols i de sorra per la rambla de Jaume I. Els camions que transporten el subsòl d'aquell espai i que han de passar necessàriament per aquella via, estan provocant que la rambla s'embruti i que s'aixequi molta polseguera. El grup del PP va realitzar, el passat dimarts durant el ple, un prec demanant la neteja de la zona, però ràpidament l'alcalde Robert Benaiges el va informar de que aquesta acció s'emprendria demà divendres per part de la Confraria de Pescadors. Per això, a partir de les 8 del matí i fins les 3 de la tarda estarà prohibit estacionar en el tram entre la plaça d'Aragó i la plaça de la Constitució.

Pregunta del PP

El PP va voler conèixer si la col·locació de les tanques metàl·liques que hi ha a 1,5 metres de la façana de les cases i de les botigues estaven així contemplades en el projecte aprovat de la plaça. En aquest cas, el regidor d'Urbanisme Dani Pallejà va informar de que si ho estava especificat, ja que aquesta distància es motiva per dues raons. En primer lloc, per la seguretat de l'obra, "que és un dels elements més essencials tant per la gent que hi treballa a dins com per la gent que transita". I en segon lloc, perquè entre el mur pantalla, que està a quatre metres de les façanes, i la tanca, s'havia d'establir un corredor de 2,5 metres "en el que han d'operar tant els operaris com la maquinària, i que també ha de servir com emmagatzematge de material, sent conscients de que la resta del solar s'ha d'excavar un forat de 14 o 15 metres, i serà l'únic espai en tot el recinte que permetrà el pas".

Pregunta de la PLIC

En aquest cas, el grup municipal de la PLIC va voler saber quan s'acabaran les obres. Pallejà va explicar que l'obra del Pòsit és privada i que "dependrà dels mitjans que posin els promotors per acabar-la". Legalment, segons va dir, per iniciar les obres tenen un any després de l'obtenció de la llicència, i posteriorment tenen tres anys per acabar-la. Això és l'únic que els podem dir pel que fa a nosaltres". Tot i així, les converses que ha mantingut el consistori amb la Confraria és de que "les pantalles estiguin abans de les festes de Nadal, l'estructura de l'aparcament a l'entorn del 15 de juliol, amb la possibilitat de que part de la plaça pugui estar coberta; i finalitzar les obres de tot l'aparcament i l'edifici abans de l'estiu de 2012".

Comenta aquest article