Informació general

Trencament al govern municipal: el PSC demana la destitució del regidor Oliver Klein

Per Raquel Samaniego

Dani Pallejà, Laura Forcadell, Joan Mas, Robert Benaiges, Anna Peláez, Ana López i Maricel Llaveria, a la roda de premsa d'aquest matí

L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, s'enfrontava aquest matí, com ell mateix deia, "a la roda de premsa més difícil i dura" de la seva vida política. El PSC ha demanat al regidor Oliver Klein que retorni la seva acta de regidor, una decisió motivada per "l'absoluta pèrdua de confiança que li té tot el grup municipal". Si Klein no retorna l'acta, com a alcalde, Benaiges farà un decret d'alcaldia per destituir-lo en els propers dies. Benaiges, com a portaveu dels sis regidors socialistes que estaven al seu costat, indicava que aquesta decisió és fruit de "les actuacions que en els darrers mesos ha portat a terme Klein en el sí de l'agrupació i que ha repercutit de manera directa en les relacions entre els diferents membres del govern". Cal destacar que aquesta decisió és coneguda pels altres dos partits que conformen el govern, ERC i ICV, i que han donat el seu vist-i-plau, tal com ha indicat l'alcalde.

Entre les accions de Klein que Benaiges ha posat sobre la taula, està la convocatòria de reunions alternatives amb diferents sectors de la militància "fora dels àmbits de l'agrupació i amb la finalitat de minvar la confiança amb l'executiva local". Tal com explicava, en aquestes reunions "es generaven discussions contràries als interessos del partit, discussions amb greus acusacions personals als membres del grup municipal". L'alcalde ha volgut deixar clar que aquesta decisió de destituir-lo "no es basa en la confrontació sobre futurs comicis electorals, ja que en el nostre partit totes les propostes són possibles quan es fan amb l'ànim de tirar endavant el projecte socialista. És allí on s'han de fer les propostes, no obrint conflictes o confrontacions entre diferents seccions que de manera obscura i parcial pretenen altres coses que no són els interessos generals del partit".

Obert un expedient per expulsar-lo del partit

Aquesta pèrdua de confiança que anunciava aquest matí públicament l'alcalde, ha motivat que es generi un expedient que es dirigirà a la comissió de garanties del partit perquè "avaluï si hi ha una crítica de la gestió en l'àmbit de l'agrupació per part del regidor Oliver Klein".

Segons els socialistes, les expectatives del regidor són ben clares: convertir-se en el màxim responsable de l'agrupació. Això, segons diuen, es pot fer amb diàleg i de manera correcta, no convocant "una sèrie de simpatitzants o militants per debatre alternatives a l'executiva local amb arguments que no són polítics, sinó basats en arguments personals, i això no té cabuda dins del nostre projecte". El batlle apuntava que "les primàries no existeixen en el PSC, ja que la manera d'elegir el cap de llista és a través de la proposta de l'executiva local però també per part de la militància, i això es debat en el sí de l'agrupació a través d'una assemblea. Després d'això, la decisió va a l'executiva de la federació, després a la nacional, que és finalment qui ratifica aquesta proposta en funció dels interessos del partit".

Augment del nombre de militants immigrants

"El que no es pot fer és tergiversar el sentit d'aquesta expressió democràtica amb maneres que no són correctes. No es pot fer entrar amb un embut a un nombre determinat de militants al partit per tal de provocar un canvi en el sentit de la votació, i això no es pot fer sense que ningú se n'assabenti". L'alcalde es mostrava rotund en assegurar que Oliver Klein havia forçat a exercir la militància del PSC a un determinat nombre de persones per tal que aquestes votessin en contra del cap de llista proposat en l'assemblea, provocant així un conflicte. Moltes d'aquestes persones, com han afirmat avui els regidors, són membres de les associacions que ell representa al ser regidor de Relacions Cíviques, moltes de les quals són de col·lectius immigrants.

Un nou govern en minoria

Els socialistes es mostraven decebuts amb l'actuació del que fins ara havia estat el seu company de partit, però asseguraven que des d'ara i fins les eleccions municipals al maig seguiran treballant per la ciutadania de Cambrils. "Som conscients del que estem fent i vull que quedi molt clar que això és el més dur que hem fet mai. Ens quedem en minoria però no podem admetre una actitud que va en contra de qualsevol principi ètic i moral. Hem d'actuar en conseqüència. No hi havia manera d'arreglar les coses. He parlat cinc vegades amb el regidor i l'actitud és la que és", afegia Benaiges. També va manifestar que des de feia mesos que no coneixia el que el regidor Oliver Klein feia des de la seva regidoria de Participació Ciutadana, Cooperació i Solidaritat, Relacions Cíviques i Promoció de Ciutat.

Respecte el possible pacte amb el regidor no adscrit Iñaki Carnero ha assegurat que no hi ha res parlat, i que el que si faran és prendre's el que queda de mandat "de manera valenta" com ho han fet fins ara. Per la seva part, Oliver Klein ha declinat fer declaracions i ha comunicat que properament convocarà a la premsa per donar la seva versió dels fets.

Comenta aquest article