Cultura

"Vermells" és la nova mostra pictòrica de l'artista Francesca Cristina a l'Espai El Pati

Per Berta Ruiz

Francesca Cristina, al costat d'una de les obres de la seva mostra

Des d'ahir al vespre es pot visitar a l'Espai El Pati del Centre Cultural i Ocupacional, l'exposició de pintura "Vermells" de l'artista Francesca Cristina. Sobre el títol i sobre la temàtica de la mostra n'ha volgut explicar els detalls a Revista Cambrils Diari Digital.

Fa un parell d'anys, Francesca Cristina va tornar a agafar els pinzells després d'un període de descans. Des d'aleshores, segons va explicar Francesca Cristina "en la meva nova pintura hi intervenen molt els vermells", d'aquí el títol de la nova exposició. La mostra conté un total de 34 peces que relacionen la figura femenina nua amb el color vermell, ja que, "m'aporta molta força i com a dona em sento identificada amb cadascuna d'aquestes. Per la sensualitat, per la força, per la vitalitat, és un color que va lligat amb la vida, amb l'amor, amb la fecunditat, vaig pensar que seria interessant centrar-ho en aquesta temàtica".
Pel que fa a la temàtica, centrada en el cos nu, Francesca Cristina va explicar: "m'agradaria que es llegissin els títols dels quadres, perquè parlo d'amor, de desamor, de relacions personals a través d'aquestes dones i intento identificar-me en cadascun d'elles en diferents moments de la meva vida. Tracto el cos nu, perquè no tinc interès de tapar-lo ja que és la naturalesa tal qual és". A banda, aquestes figures són plasmades a través d'unes formes exagerades del cos i mostrant dos tipus de dones: "una dona més recollida, més intimista, més reservada, més tancada en sí mateixa, i per altra banda, una dona més llançada, més atrevida, més oberta més provocativa, més descarada. He jugat amb aquest dos tipus de dones". Quant a la tècnica, Francesca Cristina treballa l'oli amb una mica d'acrílic, és a dir, tècnica mixta sobre fusta o sobre tela.

La mostra pictòrica es podrà visitar a l'Espai El Pati fins el proper 18 de desembre.

Comenta aquest article