Informació general

La sala d'operacions de l'hospital lleuger no entrarà en servei fins el primer trimestre de 2011

Per Raquel Samaniego

La sala ja està llesta per ser utilitzada, però ara queda obrir el procés de licitació de l'equipament

El passat divendres 19 de novembre, la sala d'operacions de l'hospital lleuger de Cambrils va superar el procés de validació de les instal·lacions i, per tant, ja estan en condicions per ser utilitzades. Tot i així, no significa que la sala es posi en marxa d'immediat sinó que s'espera que pugui entrar en servei durant el primer trimestre de l'any vinent. Abans d'això, però, s'ha de publicar el procés de licitació de l'equipament. A l'hospital, en aquests moments, estan en marxa la majoria d'especialitats, que són Traumatologia i Ortopèdia, Oftalmologia, Dermatologia general i pediàtrica, Otorinolaringologia i Cirurgia menor. D'altra banda, com va apuntar a l'agost la consellera de Salut, Marina Geli, la previsió era que abans de finalitzar l'any també estarien disponibles les especialitats de psiquiatria, psicologia i otorinolaringologia.

Un ball de dates

El president de la Generalitat, José Montilla, va inaugurar oficialment l'hospital lleuger el 20 d'abril, tot i que aquest acte arribava quasi un any i mig després de que es posessin en marxa les urgències a la planta baixa i mig any de les consultes i especialitats mèdiques. Aleshores, l'obertura de la sala d'operacions es preveia per aquest mateix estiu. Aquest període va passar i la sala no es va inaugurar. A l'agost, la consellera Marina Geli donava una nova previsió, que era l'obertura de la sala durant aquesta tardor. Ara, la nova informació que es dóna és durant el primer trimestre de l'any 2011.

L
'hospital lleuger de Cambrils és el primer que es construeix a Catalunya amb un model de llarga trajectòria al nord d'Europa, que combina l'atenció d'urgències i primària amb serveis sanitaris d'alta resolució com les operacions quirúrgiques que no requereixen hospitalització. Una de les característiques pròpies de Cambrils és que té més de 33.000 habitants empadronats, però a l'estiu s'arriben a puntes de fins a 150.000 persones. Per això, el centre és quatre vegades més gran que l'antic CAP Gimbernat i pot arribar a donar servei fins a 50.000 persones. La seva superfície és de 3.500 metres quadrats i ha suposat una inversió de 10,6 milions d'euros. A més, un dels aspectes a destacar és que la seva cartera de serveis evitarà nombrosos trasllats de la població cap a l'hospital Sant Joan de Reus.

Comenta aquest article