Informació general

El Centre Català de Negocis xifra el dèficit fiscal català en 22.000 milions d’euros anuals

Per Josep Maria Ferrando

Un moment de l'acte de Solidaritat Catalana i el Centre Català de Negocis, ahir al vespre

Solidaritat Catalana per la Independència i el Centre Català de Negocis van demostrar amb xifres que la independència de Catalunya és econòmicament viable. L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de la Cooperativa amb la presència de Xavier Olivella i Jaume Gómez en representació del CCN i del número dos de la candidatura per Tarragona de Solidaritat, Albert Pereira. El cambrilenc Eugeni Capella va moderar l’acte.

La primera intervenció va ser de Xavier Olivella, que amb una informació econòmica força detallada va afirmar que l’espoli fiscal català per part de l’estat espanyol és inassumible pels catalans, amb un dèficit fiscal anual de 22.000 milions d’euros, o sigui 3.000 euros per cada ciutadà català. Amb afirmacions com que Catalunya és el país més espoliat del món, Xavier Olivella va dir que amb aquest dèficit es podria per exemple construir un hospital o quinze escoles cada dia. Va criticar també la nefasta política econòmica de l’estat espanyol amb Catalunya, amb moltes obres sense executar, problemes de finançament de la dependència, i altres dèficits que han portat que a Catalunya hi hagi 1.200.000 persones per sota del llindar de la pobresa. També va demostrar amb xifres la discriminació que patim amb d’altres comunitats autònomes com ser al lloc onzè en matèria d’inversions quan són al tercera comunitat en aportar fons a l’estat. Finalitzà dient que l’estat propi és el millor negoci que pot fer Catalunya.

Sense por al boicot

La següent intervenció va ser de Jaume Gómez, que després de qualificar de “parlament de fireta” al parlament català per la manca total en les competències essencials, va exposar les bases per fer possible la independència de Catalunya i el salt endavant econòmic que faria el nostre país. Va explicar que en una Catalunya independent les empreses augmentarien significativament els beneficis, que es podria augmentar les pensions, que es podrien reduir els impostos i posar l’accent en les polítiques socials. Sobre la qüestió d’un possible boicot als productes catalans per part de l’estat espanyol va dir que seria només transitori i que moltes empreses catalanes ja fa temps que exporten a altres llocs fora d’Espanya.

68 escons

Sobre la manera més legítima possible d’arribar a la independència Jaume Gómez va dir que primer s’hauria d’aconseguir el suport internacional per engegar el procés i que una vegada aconseguit, només fora necessari que una majoria absoluta del parlament català, 68 escons, declarés unilateralment la independència. Segons les seves paraules tot aquest procés podria durar dos anys a partir d’aquestes eleccions. Jaume Gómez va afirmar que la independència no ha de fer por a ningú, més quan en aquest segle XXI ja s’han creat quatre nous estats. Tot aquest procés s’ha de portar a terme amb absoluta normalitat democràtica.

Va tancar l’acte el número dos de la llista de SI per Tarragona, Albert Pereira, que va dir que ja era hora que Catalunya deixi de ser l’ase dels cops de la política espanyola. Va explicar que en aquests moments Catalunya viu una decadència de la que només se’n pot sortir amb la independència. Qüestions com els escàndols de corrupció continus, l’alarmant dèficit de la Generalitat i temes tan greus com la xifra d’aturats o els problemes a la sanitat pública no s’arreglaran amb concerts econòmics o amb la convocatòria de referèndums. Per Albert Pereira s’ha d’acabar amb aquest estat de cartró pedra on les competències importants són en mans d’Espanya i si no el tribunal constitucional s’encarrega de recordar-nos qui mana. Finalment va demanar el vot per SI per tenir veu pròpia al parlament, criticant de passada el boicot informatiu que pateixen per part dels mitjans de comunicació públics.

Comenta aquest article