Esports

La cambrilenca Pilar Rus aconsegueix el bronze en el prestigiós Garmin Triatló de Barcelona, amb més de 5.000 atletes

Per Berta Ruiz

La cambrilenca Pilar Rus, al podi del Triatló de Barcelona

El passat 17 d'octubre, l'atleta cambrilenca Pilar Rus va participar en la tercera edició del prestigiós Garmin Triatló de Barcelona –organitzat per l'empresa IMG–, una prova internacional que va aplegar més de 5.000 esportistes provinents d'arreu del món.

Pilar Rus, que actualment competeix a les files del CN Reus Ploms, va quedar en la tercera posició del podi de la prova del triatló femení en la categoria d'esprint. Aquesta prova estava dividida en un tram de natació de 750 metres, 20 quilòmetres de cursa en bicicleta i 5 quilòmetres més de cursa a peu; mentre que en la prova del triatló femení en la categoria olímpica, les participants havien de recórrer 1.500 metres nedant, 33 quilòmetres en bicicleta i 10 quilòmetres de cursa a peu. Així doncs, la cambrilenca Pilar Rus va penjar-se la medalla de bronze en la prova d'esprint amb un temps total d'1 hora 15 minuts i 48 segons. Per davant d'ella va quedar la britànica Siobhan Evans, en primera posició, amb un temps d'1 hora 14 minuts i 9 segons i l'atleta espanyola Sonia López que va ser segona amb una marca d'1 hora 14 minuts i 20 segons.

Primera posició de Pilar Rus

D'altra banda, el passat 14 de setembre, l'atleta cambrilenca també va adjudicar-se un nou triomf en la Triplex Ironterra de La Ràpita, on hi van prendre part atletes d'arreu de l'Estat. Aquesta prova va consistir en nedar 1,3 quilòmetres, recórrer 60 quilòmetres en BTT i realitzar 14 quilòmetres de cursa a peu. Rus va realitzar una prova excel·lent superant a la seva màxima rival, l'atleta del CTSJ Abadeses, Belén Hidalgo. Finalment, la cambrilenca va endur-se la victòria i va pujar al primer lloc de podi, amb un temps total de 2 hores i 23 minuts.

Un altre bon resultat per a Pilar Rus aquesta temporada va assolir-se el passat mes de juny a la localitat del Ferrol, en el campionat d'Espanya de triatló per equips, on juntament amb les seves companyes del CN Reus Ploms van aconseguir la tercera posició del podi estatal.

En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Pilar Rus es mostrava molt contenta i satisfeta dels darrers bons resultats obtinguts. Tal com va explicar, el CN Reus Ploms va fitxar-la el passat mes de febrer i des d'aleshores competeix amb el club reusenc. Precisament, aquest fitxatge va arribar després del triomf de la cambrilenca en la duatló de Vila-seca de l'any passat, on va participar-hi per lliure.

Comenta aquest article