Informació general

La formació professional com a sortida a la universitat o al món laboral, a debat al Centre Cultural

Per Raquel Samaniego

La sala d'actes del Centre Cultural es va omplir d'alumnes que enguany ja han cursat estudis

La formació professional (FP) és una de les vies per accedir al món laboral o a la universitat. A causa de la situació econòmica, en els darrers anys s'han incrementat considerablement les persones que decideixen cursar uns estudis de formació professional per tal de preparar-se millor de cara al món laboral o bé a la universitat. Aquest era el tema principal a debatre ahir, a la sala del Centre Cultural i Ocupacional, on van ser presents nombrosos alumnes que han cursat diferents estudis de formació enguany. Segons va dir el regidor d'Educació i de Polítiques Actives d'Ocupació, ahir es feia l'acte de "reconeixement de l'esforç i entrega de diplomes a tots els joves que enguany han decidit estudiar algun dels plans de formació que s'ofereixen des de l'Ajuntament de Cambrils".

Salvador Matas, però, no va estar sol explicant als joves les oportunitats del futur professional, sinó que va estar acompanyat per la vicerectora d'Estudiants de la URV, Maria Bargalló, i el coordinador de l'FP a Tarragona, Francesc Papió, que va ser l'encarregat d'explicar el programa 'Qualifica't'. En el primer cas, Bargalló va voler plantejar als joves l'accés a la universitat a través de cicles formatius de grau superior. Segons va explicar, des de que la taxa d'atur ha crescut, "les matriculacions universitàries han pujat arreu del territori, doncs saben que hi ha més possibilitats d'ocupació quant més format s'està".

Validar l'experiència

Per la seva banda, Papió va explicar al jovent que el programa 'Qualifica't' permet afavorir la formació dels treballadors. "Una de les bases principals del programa és el nivell de qualificació dels treballadors. El programa inclou accions perquè un treballador pugui validar una experiència professional, de tal forma que es puguin validar determinades assignatures dels cicles formatius. Amb tot plegat, és a dir, amb la validació de l'experiència i les accions de formació, un treballador sense títol podrà aconseguir el grau mitjà o superior que es plantegi".

Els diferents programes

Els programes formatius que ahir es van presentar, i que són en la seva majoria gratuïts, van ser: FP d'àmbit municipal i Aula d'Idiomes; FP per a l'ocupació dirigida prioritàriament a treballadors desocupats; FP per a l'ocupació dirigida prioritàriament a treballadors ocupats; Escola Municipal d'Adults Rosa dels Vents; programa de Qualificació Professional Inicial; i Aula Mentor de Cambrils. Al finalitzar l'acte de presentació dels diferents plans, es va realitzar una taula rodona en la que van intervenir Maria Bargalló, Francesc Papió, Salvador Matas, el president de la Unió de Botiguers i representant a la Cambra de Comerç de Reus, Tomàs Sierra, la responsable del SOEP de Cambrils, Estrella Ros, i una representant de Comisions Obres d'Educació, Montse Margalef.

Maria Bargalló, Francesc Papió i Salvador Matas, ahir durant la xerrada al Centre Cultural

Comenta aquest article