Informació general

Josep Poblet (CiU): "En set anys de govern del tripartit, el país n'ha quedat tip i cuit"

Per Berta Ruiz

Edgar Berengué, Mercè Dalmau, Josep Poblet i Felip Puig, ahir durant el míting electoral

CiU va desplegar el seu programa electoral ahir a la tarda a Cambrils amb diferents actes de campanya. A mitja tarda, Felip Puig –número 3 de la llista de CiU a les properes eleccions al Parlament de Catalunya–, acompanyat dels representants locals de CiU va visitar les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, on va poder veure tot el procés de la producció de l'oli. Els representants de CiU també van realitzar un porta a porta per diferents establiments comercials cambrilencs, i al vespre van oferir un míting electoral a la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional, el qual també va comptar amb la presència del número 1 de la llista de CiU per Tarragona, Josep Poblet, així com els cambrilencs Mercè Dalmau i Edgar Berengué, també candidats de la llista tarragonina. 

Felip Puig: "Volem llençar un missatge de convicció"

Durant la seva visita a la Cooperativa Agrícola, Felip Puig va voler llençar un "missatge de convicció" tant al sector agrícola com a tot el sector emprenedor català. Segons va afirmar, "construirem una nova administració molt més propera a la gent emprenedora, a la gent que crea riquesa, la gent que crea llocs de treball. S'ha fet un excés de burocràcia, de dificultats, de persecució de l'activitat emprenedora i hem de tenir molt present que hem d'ajudar les nostres empreses, indústries, autònoms i cooperatives, que tinguin les condicions necessàries per poder competir i fer una bona feina, perquè sinó aquest país no se'n sortirà. Hem de tenir una administració més eficaç i menys burocràtica. Cal moderació fiscal, no pujar els impostos, consumir primer els productes del país abans que importar-ne de fora. Hem de ser conscients que la nostra pagesia –el nostre sector primari– és molt important i ha de ser un sector estratègic. Aquest no és només un suport folklòric sinó un suport convençut".

Felip Puig: "Les enquestes ens donen com a guanyadors d'aquesta cursa, però necessitem encara més avantatge"

Sobre les enquestes que donen l'avantatge a CiU en aquestes properes eleccions, Felip Puig va voler apuntar que "ni podem dir blat fins que no estigui al sac, ben lligat, facturat i cobrat. En aquests moments les enquestes ens diuen tres coses: que la majoria del país vol el canvi, que el tripartit molt probablement no sumarà, però que CiU encara no està en condicions d'aconseguir aquella majoria suficient i tranquil·la per governar bé, en solitari, amb un govern cohesionat amb la millor gent del país i sense tenir les mans lliures per poder negociar amb Madrid. Per tant, les enquestes ens donen com a guanyadors d'aquesta cursa, però necessitem encara més avantatge". El número 3 de CiU va insistir que "el que necessita el país és un govern fort, sòlid. Tant dolent seria que es repetís el tripartit d'esquerres com que s'impulsés un tripartit nacionalista o que féssim un tripartit de centre-dreta. És a dir, un model de govern excessivament dependent dels pactes interns no permetria atendre amb suficient coratge i valentia els reptes que necessita el país. Des de CiU volem seguir oferint aquesta resposta de centre catalanista i nacionalista, àmplia, cohesionada, diversa i plural".

Quant a possibles pactes electorals entre les diferents formacions polítiques, Puig va remarcar que "volem un únic pacte, el pacte amb la majoria de la gent del país que ens permeti governar amb la gent més preparada per atendre els grans reptes i que ens puguem dedicar obsessivament als interessos del país. En aquest sentit, el millor pacte és CiU en solitari amb els ciutadans del país. Intentarem aconseguir una majoria tranquil·la i suficient per governar sense cap tipus de condicionament ni d'hipoteques".

Josep Poblet: "Estem dibuixant el recorregut que ens ha de portar al canvi necessari per fer una Catalunya millor"

Per la seva part, el cap de llista de CiU per Tarragona –Josep Poblet– també va voler atendre a Revista Cambrils Diari Digital abans de prendre part en el míting electoral. Poblet va explicar que durant aquesta campanya "estem dibuixant el recorregut que ens ha de portar al canvi necessari per fer una Catalunya millor. El que es tracta és que no es reediti el tripartit, no perquè jo tingui res en contra sinó perquè l'alternança democràtica és així. Tots hem pogut veure que hem tingut un model de govern i un projecte de país que va aixecar Catalunya i la va posar en la seva cota més alta de benestar, de progrés i desenvolupament durant els 23 anys de govern de Jordi Pujol. Mentre que hem vist que en 7 anys de govern del tripartit, el país n'ha quedat tip i cuit. La gent veu com Catalunya ha caigut en una situació de desocupació molt gran, amb una situació de fracàs escolar molt gran, amb problemes d'habitatge i sobretot amb molts dificultats en l'àmbit econòmic que frustren moltes expectatives d'aquest país. No tot és culpa del govern, però aquest tampoc està prenent les decisions adequades del que caldria fer ara per poder reprendre el rumb i aixecar Catalunya".

Felip Puig, el número 3 a les llistes de CiU per Barcelona, va visitar ahir la Cooperativa Agrícola

Comenta aquest article