Esports

La primera edició de la Marató Costa Daurada recorre el passeig marítim de Cambrils

Per Berta Ruiz

Participants en la marató passant per la façana marítima del port de Cambrils

Ahir diumenge al matí es va disputar la primera Marató Costa Daurada, entre Port Aventura, Salou i Cambrils. La prova, que comptar amb la participació d’uns 1.200 esportistes, va estar organitzada pel Club Runnersworld Tarragona, juntament amb Running Solutions i la col·laboració de Port Aventura, els ajuntaments de Cambrils i Salou, Turisme de Cambrils, Turisme de la Diputació de Tarragona i la marca esportiva Nike.

La sortida i l'arribada de la marató va estar instal·lada al parc temàtic de Port Aventura i va recórrer el passeig marítim entre Cambrils i Salou, amb un circuit ràpid i pla. A Cambrils, els corredors van passar per l'avinguda de la Diputació i van travessar tota la façana marítima de port. Un total de 434 corredors i corredores van completar els 42.195 metres de la marató, mentre que un total de 581 participants també van prendre part en la cursa dels 10 quilòmetres Costa Daurada, els quals van recorre una part del circuit de la marató.

Finalment, el malagueny de 39 anys Víctor Morente (Nike) va endur-se el triomf en aquesta primera edició amb un temps toal de 2 hores 35 minuts i 13 segons, seguit en segon lloc per Juan Valsera (A. Girona) amb un temps de 2 hores 38 minuts i 29 segons i Jorge de Andrés (Club Atletisme Tarragona) en tercera posició amb una marca de 2 hores 42 minuts i 52 segons. En categoria femenina, Esther Valenzuela (Runnersworld Tarragona) va resultar la guanyadora amb un temps de 3 hores 9 minuts i 46 segons, seguida de Licia Anahí Herrera (independent) amb 3:16:17 i Paquita Giménez (L.Esquadra) amb 3:25:51. En la prova dels 10 quilòmetres masculins, la primera posició va ser per a Iván Espílez (Hinaco Monzón) amb un temps de 31 minuts i 38 segons, mentre que en categoria femenina, el primer lloc va ser per a Mireia Sosa (Runnersworld Tarragona) amb un temps de 37 minuts i 32 segons.

Cal destacar que aquesta ha estat la primera prova homologada de 42 quilòmetres a la demarcació de Tarragona.

Comenta aquest article