Informació general

Els alumnes participaran de nou en les accions del Servei de Salut Escolar i del Servei d'Atenció a l'Immigrant

Per Redacció

Un any més, un cop iniciat el curs escolar, des de la regidoria de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils i des de l'Hospital Lleuger de Cambrils es reprenen les accions que es desenvolupen des del Servei de Salut Escolar i des del Servei Municipal d'Atenció a l'Immigrant als centres educatius de Cambrils.

1270 alumnes de primària i 830 de secundària

El Servei de Salut Escolar –format per professionals del Servei Municipal de Salut i l'Equip de Salut i Escola de l'Àrea Bàsica de Salut–, ofereix un conjunt d'activitats que tenen com a finalitat promoure la salut entre els escolars i prevenir possibles conductes de risc en relació a la seva salut. El curs passat, 1270 alumnes dels set centres educatius de primària i 830 alumnes dels quatre centres educatius de secundària, així com el PQPI i la UEC, van ser formats en aquests àmbits. D'altra banda, el servei d'Atenció a l'Immigrant també té com a objectiu realitzar accions de sensibilització entre la població estudiantil, facilitant-los informació a través de tallers participatius i amb el Projecte d'alumnes Acompanyants.

Programes sobre salut, alimentació, sexualitat i conductes de risc

L'oferta d'activitats del curs 2010-11 és variada i pretén treballar de manera didàctica i entretinguda temes importants en el desenvolupament personal del infants i dels joves cambrilencs. Les activitats són les següents: el programa per a la cura de les dents entre els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4rt d'Educació Primària; l'activitat "A l'abordatge dels secrets de la vida" pels alumnes de 3r de Primària; programes d'higiene corporal i de seguretat alimentària pels alumnes de 4rt de Primària; programa de seguretat alimentària "Com preparar aliments segurs!" pels alumnes de 5è de Primària; el programa d'afectivitat i sexualitat "Què ens està passant?" pels alumnes de sisè de Primària; el programa d'autoestima "Fes-te valdre" i sobre el fenomen migratori pels alumnes de 1r d'ESO; programes sobre l'afectivitat, la sexualitat, la diversitat cultural, l'alcohol i el tabac pels alumnes de 2n d'ESO; programes sobre l'alimentació, la publicitat, l'autoimatge i la violència de gènere pels alumnes de 3r d'ESO i el programa de sexualitat "Ja sóc adult/a i... ara què?" pels alumnes de 4rt d'ESO.

Comenta aquest article